Η μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο!

Η μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο!

Τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα στον κόσμο ανακάλυψε ένας Ιταλός πριν από λίγες ημέρες και οι λάτρεις του πανάκριβου και σπάνιου αυτού μεζέ έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν προσφορές… που πλησιάζουν το 1 εκατ. δολάρια!

Η λευκή τρούφα που βρήκε εταιρεία Sabatino Truffles -μία από τους μεγαλύτερους προμηθευτές τρούφας στον κόσμο- ζυγίζει περίπου 2 κιλά.
Ενδιαφερόμενοι αγοραστές από την Κίνα και το Ντουμπάι έχουν ήδη αρχίσει να κάνουν τις προσφορές τους, προκειμένου να καταφέρουν να… κάνουν δικό τους αυτόν τον ακριβό και γευστικό «θησαυρό».

Η τρούφα θα τεθεί σε δημοπρασία την ερχόμενη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, και σύμφωνα με δημοσίευμα της MailOnline τα έσοδα θα δοθούν σε φιλανθρωπική οργάνωση.
Οι τρούφες είναι από τα πιο ακριβά τρόφιμα στον κόσμο. Μισό κιλό λευκής τρούφας μπορεί να πιάσει μερικές χιλιάδες δολάρια, ενώ μερικά «ρινίσματα» μαύρης τρούφας πωλούνται για εκατοντάδες δολάρια, αναφέρει το CBS.

Στο παρελθόν, λευκές τρούφες είχαν πουληθεί έναντι 330.000 δολαρίων. Η τελευταία που βρέθηκε στην Ιταλία έχει το διπλάσιο μέγεθος από το τελευταίο ρεκόρ Γκίνες.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *