Γνωρίστε το φεστιβάλ Νακιζούμο

Όποιο μωρό κλάψει πρώτο και πιο δυνατά κερδίζει

Όποιο μωρό κλάψει πρώτο και πιο δυνατά κερδίζει

Αυτός ο ασυνήθιστος και ενδιαφέρον διαγωνισμός – ονομάζεται Νακιζούμο Φεστιβάλ ή Δακρυσμένο Σούμο Φεστιβάλ – λαμβάνει χώρα στην Ιαπωνία. Είναι μία πολύ παλιά παράδοση και χρονολογείται από τον 15ο αιώνα.

Κατά την διάρκεια του διαγωνισμού, σούμο παλαιστές κρατάνε στα χέρια τους μωρά και προσπαθούν να τα κάνουν να κλάψουν. Το μωρό το οποίο θα κλάψει πρώτο και πιο δυνατά είναι ο νικητής. Όταν τα μωρά γελάσουν και δεν αρχίσουν τα κλάματα, τότε ένας κριτής αναλαμβάνει δράση και φορώντας μία τρομακτική μάσκα προσπαθεί να κάνει το μωρό να κλάψει.

Γονείς στην Ιαπωνία πιστεύουν πως ένα μακρόσυρτο ουρλιαχτό είναι καλό και υγιές για τα παιδιά τους. Εντούτοις, ερευνητές έχουν αποδείξει πως η μεγάλη διάρκεια του κλάματος μπορεί να επηρεάσει αρνητικά τα αναπτυσσόμενα μυαλά των μωρών.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *