Η γηραιότερη μαθήτρια του κόσμου

Στο θρανίο δίπλα στο μικρό συμμαθητή της

Στο θρανίο δίπλα στο μικρό συμμαθητή της

Η πρώτη μέρα στο σχολείο δημιουργεί σε κάθε μαθητή αρκετό εκνευρισμό, ωστόσο για μία Κινέζα η παρθενική της είσοδος στην σχολική αίθουσα ήταν κάθε άλλο παρά αγχωτική.

Οι μικροί μαθητές του δημοτικού σχολείου Weshan Road έμειναν ως «στήλη άλατος» όταν είδαν τη νέα τους συμμαθήτρια, Ma Xiuxian, ετών 102! Η κα Xiuxian, η οποία έσπασε το ρεκόρ της γηραιότερης μαθήτριας του δημοτικού, δήλωσε ότι πάντα επιθυμούσε να λάβει τη στοιχειώδη παιδεία, ωστόσο οι κακουχίες της ζωής δεν της το επέτρεψαν ποτέ.

Μπορεί να μην βλέπει καλά αλλά προσπαθεί πολύ

Μπορεί να μην βλέπει καλά αλλά προσπαθεί πολύ

Λόγω οικονομικών προβλημάτων, αναγκάστηκε να δουλέψει από την ηλικία των 13 ετών σε εργοστάσιο επεξεργασίας βάμβακος, ενώ παντρεύτηκε όταν ήταν 18 χρόνων.

Την αγάπη της για το σχολείο τη μετέδωσε, ωστόσο, στα εννέα παιδιά που γέννησε, επτά εκ των οποίων είναι απόφοιτοι πανεπιστήμιου.

Η γλυκιά γιαγιά είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε έστω και στα 102 να πάει σχολείο

Η γλυκιά γιαγιά είναι πολύ χαρούμενη που κατάφερε έστω και στα 102 να πάει σχολείο

Η γηραιά μαθήτρια, που έχει πλέον γίνει φίλη με τους πεντάχρονους συμμαθητές της, φορά ακουστικά βαρηκοΐας και γυαλιά πρεσβυωπίας, προκειμένου να μη χάσει ούτε φράση από τα λεγόμενα του δασκάλου της κατά τη διάρκεια της παράδοσης των μαθημάτων.

Η περιχαρής μαθήτρια ευχαρίστησε τους συμμαθητές και τον δάσκαλό της για την υποστήριξή τους, ενώ δεσμεύθηκε να διαβάσει πολύ και να συμβάλει ενεργά στις ανάγκες που έχει η χώρα της.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *