Γάμοι μεταξύ… βάτραχων μήπως και βρέξει

Γάμοι μεταξύ... βάτραχων μήπως και βρέξει

Γάμοι μεταξύ... βάτραχων μήπως και βρέξει

Οι αγρότες στο βόρειο Μπανγκλαντές, που πλήττεται από ξηρασία, κάνουν “γάμους” βατράχων σε μία απέλπιδα προσπάθεια να προκαλέσουν βροχές, που θα σώσουν τις σοδειές τους, δήλωσαν την Τετάρτη οι τοπικές αρχές.

Στο Μπανγκλαντές σημειώθηκαν τον Ιούλιο οι λιγότερες βροχοπτώσεις εδώ και τουλάχιστον τρεις δεκαετίες, αναγκάζοντας τους αγρότες να καταφύγουν σε αυτή την αρχαία τελετή, δήλωσαν οι αρχές.

“Γίνονται πολλοί γάμοι βατράχων επειδή δεν βρέχει αρκετά, αν και είμαστε στην εποχή των μουσώνων”, σχολίασε ο Αριφούλ Χακ διοικητής της επαρχίας Σαντουλαχπούρ.

Κατά τη διάρκεια των τελετών στο χωριό Ραμχαντραπούρ οι 300 κάτοικοι φορούν τα καλύτερά τους ρούχα για να παραστούν στο “γάμο”, δήλωσε ο Ταγιούλ Ισλάμ, ένας από τους συμμετέχοντες.

“Οι μελλόνυμφοι στολίζονται και μεταφέρονται με ένα ειδικό καλάθι πάνω σε ένα φύλλο μπανανιάς”, πρόσθεσε. “Οι κάτοικοι του χωριού τραγουδούν, προσφέρουν ρύζι και βότανα, ενώ μετά την τελετή αφήνουν τους βατράχους ελεύθερους σε μια λίμνη κοντά στο χωριό”, εξήγησε ο Ισλάμ.

Στην διάρκεια της εποχής των μουσώνων, από τον Ιούνιο ως τον Σεπτέμβριο, σημειώνεται στο Μπανγκλαντές το 75% των ετήσιων βροχοπτώσεων. Φέτος τον Ιούλιο, που είναι ο πιο υγρός μήνας, οι βροχοπτώσεις σημείωσαν μείωση κατά 36% σε σχέση με πέρυσι, σύμφωνα με τους μετεωρολόγους.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *