Εξύβριση θεωρείται η επίδειξη του μεσαίου δαχτύλου στην Ιταλία!

Ποινική δίωξη μπορεί να επιφέρει η γνωστή σε όλο τον κόσμο χειρονομία επίδειξης του μεσαίου δάχτυλου στην Ιταλία, καθώς η ιταλική Δικαιοσύνη έκρινε ότι ισοδυναμεί με εξύβριση.

Εξύβριση θεωρείται η επίδειξη του μεσαίου δαχτύλου στην Ιταλία!

Εξύβριση θεωρείται η επίδειξη του μεσαίου δαχτύλου στην Ιταλία!

Ο εμπλουτισμός της ιταλικής νομολογίας προέκυψε μετά την προσφυγή Ιταλού σε βάρος της πρώην συζύγου του, με την κατηγορία ότι έθιξε την προσωπικότητά του κάνοντάς του την επίμαχη κίνηση.

Το δικαστήριο εξέτασε την υπόθεση της 38χρονης από την πόλη Ντομοντόσσολα, έξω από το Τορίνο, η οποία χώρισε πρόσφατα από τον σύζυγό της. Σε μια από τις τελευταίες συναντήσεις τους, για να συζητήσουν τις λεπτομέρειες του διαζυγίου, η κατηγορούμενη προέβη στη χειρονομία με τον μέσο και μάλιστα επιδεικτικά.

Η ετυμηγορία του δικαστηρίου ήταν ότι «με την πράξη της η Κλάουντια Μ. προσέβαλε την τιμή τού πρώην συντρόφου της». Μάταια προσπάθησε η γυναίκα να υπερασπισθεί τον εαυτό της υποστηρίζοντας ότι «η κίνηση ήταν στιγμιαία και δεν πλαισιώθηκε από κάποιας μορφής φραστική επίθεση».

Σύμφωνα με τη δικαστική απόφαση, θα πρέπει τώρα να αποζημιώσει τον πρώην σύζυγο (σσ. δεν έχει γίνει γνωστό το ακριβές ποσό που εκδικάσθηκε) και να καλύψει και το σύνολο των δικαστικών δαπανών.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *