Αγαπημένη κολόνια των τζάγκουαρ το Obsession του Calvin Klein

Αγαπημένη κολόνια των τζάγκουαρ το Obsession του Calvin Klein

Αγαπημένη κολόνια των τζάγκουαρ το Obsession του Calvin Klein

Οι βιολόγοι που εντοπίζουν τζάγκουαρ στη ζούγκλα της Γουατεμάλας μοσχοβολούν κολόνια αλλά στο όνομα της επιστήμης αφού έχουν διαπιστώσει μία συγκεκριμένη κολόνια, το ανδρικό Obsession του Calvin Klein προσελκύει τα τζάγκουαρ.

Οι βιολόγοι Ρόνι Γκαρσία και Χοσέ Μορέιρα από το Καταφύγιο Αγριας Ζωής (WCS)- Πρόγραμμα για τη Διάσωση των Τζάγκουαρ, εξηγούν ότι χρησιμοποιούν κρυφές κάμερες ως κύριο μέσο για την παρατήρηση και τον εντοπισμό των τζάγκουαρ στον Βιότοπο Maya της Γουατεμάλας.

Αλλά βασίζονται και στο Obsession for Men, μία κολόνια με πολύ ιδιαίτερη μυρωδιά, για να προσελκύσουν, στη συνέχεια να παρατηρήσουν και τελικά να προστατεύσουν τα τζάγκουαρ στη χώρα αυτή της κεντρικής Αμερικής.

«Η μέθοδος που έχουμε για να μελετήσουμε τα τζάγκουαρ εδώ στην Γουατεμάλα βασίζεται στη φωτογράφιση χρησιμοποιώντας παγίδες με κάμερα», είπε ο Μορέιρα στην τηλεόραση του Ρόιτερ.

«Φάνηκε πολύ χρήσιμο να βάζουμε Obsession (for Men) για να προσελκύσουμε τα τζάγκουαρ μπροστά από αυτές τις παγίδες κι αυτό μας επιτρέπει να υπολογίσουμε με μεγαλύτερη ασφάλεια το φύλο και τον αριθμό των ζώων που βρίσκονται στον χώρο που μελετάμε».

Το συγκεκριμένο άρωμα έγινε αντιληπτό ότι λειτουργεί ως μαγνήτης για τα τζάγκουαρ στη διάρκεια πειράματος από τον ζωολογικό κήπο του Μπρονξ στη Νέα Υόρκη.

Το WCS αναζητούσε τρόπους για να προσελκύσει τα τσιτάχ στις παγίδες με την κάμερα και μετά από πολυετείς δοκιμές πολλών αρωμάτων διαπίστωσε ότι το Obsession For Men, αν ψεκαστεί κοντά στις υπερευαίσθητες κάμερες προσελκύει τα άγρια ζώα για περισσότερη ώρα.

Συνολικά δοκίμασαν περίπου 23 άλλα αρώματα αλλά το Obsession for Men ήταν εκείνο που πέτυχε το στόχο με δεύτερο το L‘Air du Temps της Nina Ricci.

Posted in Παράξενα and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *