«…Με ξύδια, είσαι η Τσέλσι ίδια!»

Αστέρας Εξαρχείων

Εδώ ο αθλητισμός είναι γιορτή μέχρι παρεξηγήσεως ...

Πολύ τους χαρακτηρίζουν αλήτες, αλλά μάλλον πρόκειται για κάποιους ρομαντικούς οι οποίοι μέσω του αθλητισμού περνάνε τις «ακραίες» σκέψεις τους για την κοινωνία, την πολιτική, κλπ έχοντας πάντα μια μεγάλη δόση χιούμορ. Ε, ναι λοιπόν, σήμερα θα μιλήσουμε για τον Αστέρα Εξαρχείων! Ο Αστέρας Εξαρχείων που διαθέτει ποδοσφαιρικό και μπασκετικό τμήμα.

Εδώ, «ο αθλητισμός είναι γιορτή μέχρι παρεξηγήσεως»… Ένα χαρακτηριστικό περιστατικό, με το οποίο θα μπείτε για τα καλά στο πνεύμα της ομάδας, είναι ότι οι φίλαθλοι οργάνωσαν φιέστα… καθόδου για να γιορτάζουν τον υποβιβασμό της αγαπημένης τους ομάδας!!!
Έδρα της ομάδας η Αλεπότρυπα. Όπως καταλαβαίνετε στον Αστέρα Εξαρχείων εισιτήρια διαρκείας και… σουίτες δεν υπάρχουν, δεν υπάρχουν ούτε καν εισιτήρια, ούτε είναι αυτοσκοπός η νίκη. Οι παίκτες δεν παίζουν για τη μεταγραφή, δεν πληρώνονται καν…Τα Εξάρχεια από μόνα τους εκφράζουν την αμφισβήτηση προς όλους και όλα. Αυτό γίνεται με πολλούς τρόπους και ένας από αυτούς είναι και ο αθλητισμός.
Η ποδοσφαιρική ομάδα τού Αστέρα Εξαρχείων μετράει 80 χρόνια ζωής. Ιδρύθηκε το 1928 ως Πανεξαρχειακός, ο οποίος συγχωνεύτηκε µε την Υπεροχή για να δημιουργηθεί ο ΑΣΕΝ. Το 1967 έγινε ακόμη µία συγχώνευση µε τον Λευκό Αστέρα για να γεννηθεί ο Αστέρας Εξαρχείων που πλέον αγωνίζεται στην Γ’ Αθήνας.

Η πιο χαρακτηριστική μορφή τους συλλόγου είναι ο Μιχάλης Λώλος. Ξεκίνησε σαν ποδοσφαιριστής της ομάδας από τα τέλη της δεκαετίας του 50′, και σήμερα είναι ο προπονητής της ομάδας. Πέραν της ιδιότητας του προπονητή, ο Μιχάλης Λώλος είναι το σύμβολο της ομάδας αφού αποτελεί δυναμικό μέλος της ομάδας για πάρα πολλά χρόνια, προσφέροντας τις υπηρεσίες του αφιλόκερδως.
Από την ομάδα έχουν περάσει γνωστές προσωπικότητες όπως ο Κώστας Παταβούκας, ο μεγάλος Νίκος Αλέφαντος…και ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης (slap)…

Όσο και αν ακούγεται παράξενο, και όσο και αν δεν το πιστεύεται, οι οπαδοί της ομάδας δεν δημιουργούν επεισόδια με τους αντίπαλους οπαδούς. Σε αντίθεση με πολλές ομάδες της Superleague, οι οπαδοί της ομάδας περιορίζονται μόνο στην ομάδα τους… μπορεί βέβαια στα περισσότερα συνθήματα των οπαδών να κυριαρχεί το «μπ…, γουρ…, δολ…» (ακούγεται συνεχώς μετά από κάθε γκολ της ομάδας), μπορεί να πίνουν μπύρες και ανάβουν καπνογόνα, αλλά μέχρι εκεί. Ποτέ δεν στρέφονται στους αντίπαλους οπαδούς. Ίσως αποτελούν μια μορφή υγιούς οπαδισμού….Οι φίλοι του Αστέρα, αν και δεν διαθέτουν σύνδεσμο, διατηρούν φιλικές σχέσεις με αυτούς της γερμανικής St Pauli και του Ηρακλή Θεσσαλονίκης.

Συνθήματα της εξέδρας τού Αστέρα Εξαρχείων

«Έχουμε τον Λώλο, δεν θέλουμε τον Δώνη / µπ… γου… δολ…»
«Την παίρνω στο τηλέφωνο κι αυτή δεν το σηκώνει / µπ… γου… δο…»
«Ο σκύλος µου τρελάθηκε, µε γάτα ζευγαρώνει / µπ… γου… δο…»
«Αστέρα ολέ και είναι αργά / αρχίζω να τα βλέπω όλα ασπρόµαυρα / Αστέρα ολέ μπάτσοι παντού / όπου κι αν παίζεις τα Εξάρχεια µε ντου»
«Έχω ζάλη, ζάλη στο κεφάλι / έχω τρέλα, τρέλα στο μυαλό / έχω Αστέρα, Αστέρα στην καρδιά µου / και παντού σ ακολουθώ»
«Είμαι πλατεία, πίνω ρετσίνα / είμαι ο πιο μάγκας µες στην Αθήνα
Είμαι πλατεία, πίνω σιρόπι / είμαι ο πιο μάγκας μές στην Ευρώπη»
«Αστέρα, µε χόρτο, μοιάζεις µε την Πόρτο
Αστέρα, µε κόκα, μοιάζεις µε την Μπόκα
Αστέρα, βελόνα, σαν την Μπαρτσελόνα
Αστέρα, µε ξύδια είσαι η Τσέλσι ίδια
Αστέρα, µε αρντάν σαν την Παρτιζάν»

Δείτε ένα μικρό απόσπασμα από τους πανηγυρισμούς της εξέδρας (απόσπασμα από την εκπομπή «Πρωταγωνιστές»)

Unplugged

Posted in Unplugged and tagged , , , , , .

One Comment

  1. Pingback: Νίκος Αλέφαντος | Slap

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *