Termatofylakas: Panorama στην FIFA της …διαφθοράς;

Panorama στην FIFA της ...διαφθοράς;

Panorama στην FIFA της ...διαφθοράς;

Χθες το βράδυ προβλήθηκε στο BBC1 μια από τις καλύτερες εκπομπές στην αγγλική τηλεόραση buy cialis 10mg ..το panorama. Αυτή την εβδομάδα η εκπομπή ερευνούσε τις πρακτικές που ακολουθεί η FIFA κατά την διαδικασία εκλογής της χώρας που θα διοργανώσει το επόμενο παγκόσμιο κύπελλο αλλά και την διαφθορά ανάμεσα στα μέλη. Η εκπομπή αποκτάει μεγαλύτερη σημασία καθώς είναι τρεις μέρες πριν από την ψηφοφορία για την ανάδειξη των χωρών που θα διοργανώσουν τα παγκόσμια κύπελλα του 2018 και 2022 και η Αγγλία είναι υποψήφια για το 2018.

Μάλιστα η διοίκηση του BBC δέχτηκε πίεση από την οργανωτική επιτροπή της Αγγλίας για την διεκδίκηση να μην παρουσιαστεί η εκπομπή πριν από την ψηφοφορία και το BBC…αρνήθηκε…

Τελικά όμως τι λέει η εκπομπή; Ο Άντριου Τζένινγκς έχει στη κατοχή του έγγραφα που όπως ισχυρίζεται αποδεικνύουν 3 υψηλοί αξιωματούχοι της FIFA έχουνε δεχτεί δωροδοκίες στο παρελθόν ποσά κοντά στο 1 εκατομμύριο ελβετικά φράγκα ο καθένας.  Κανένας από τους αξιωματούχους δεν δέχθηκε να σχολιάσει τα στοιχεία ενώ ο ίδιος ο Τζένινγκς δεν επιτρέπεται καν να μπει στα γραφεία της FIFA.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Τζένινγκς είχε αποκαλύψει το 2006 πως ο αντιπρόεδρος της FIFA Τζάκ Γουόρνερ είχε κερδίσει εκατοντάδες εκατομμύρια όταν είχε πουλήσει στην μαύρη αγορά εισιτήρια για το παγκόσμιο κύπελλο της Γερμανίας. Η FIFA τον είχε αναγκάσει τότε να κάνει μια δωρεά για φιλανθρωπικούς σκοπούς 1 εκατομμυρίου και φυσικά τον έχει ακόμα σαν αντιπρόεδρο.

Στο βίντεο υπάρχει μια σκηνή που ο Γουόρνερ λέει νευριασμένος ότι αν μπορούσε θα έφτυνε τον Τζένινγκς μπροστά στην κάμερα.

Αξίζει πραγματικά να δείτε το βίντεο και να καταλάβετε λιγάκι πως λειτουργούν όλες αυτές οι ψηφοφορίες αλλά και να δείτε την άλλη πλευρά του ποδοσφαίρου …δυστυχώς την πιο βρώμικη…που όλοι γνωρίζουμε αλλά δεν μιλάμε.

Ο αντίλογος όλων αυτών είναι πως ένα γεγονός σαν το Παγκόσμιο Κύπελλο και σαν τους Ολυμπιακούς αγώνες φέρνει πολλαπλάσια οφέλη που δεν είναι δυνατόν να μετρηθούν σε απλά νούμερα και χρήματα. Αυτό είναι αλήθεια καθώς με τους Ολυμπιακούς αγώνες στην Αθήνα έγιναν έργα και σε τέτοια ταχύτητα που δεν θα μπορούσαν να γίνουν σε άλλες περιπτώσεις από το Ελληνικό κράτος. Όλα αυτά είναι πολύ όμορφα και πιστεύω ότι στην Ελλάδα μόνο αν μας μπει ένα πιστόλι στο κρόταφο όπως τότε με την Ολυμπιάδα και τώρα με το ΔΝΤ  θα μπορέσουμε να τα κάνουμε…  Όμως το θέμα είναι με ποιο αντίτιμο;

Όποια χώρα υπογράψει τον φάκελο της διεκδίκησης του Παγκόσμιου Κυπέλλου είναι δέσμια κάποιων συγκεκριμένων νόμων που θα πρέπει να ψηφιστούν για να προχωρήσει η διοργάνωση. Αυτοί οι νόμοι –σύμφωνα με την εκπομπή Panorama- περιλαμβάνουν ειδική φορολογία για τους χορηγούς της FIFA, κατάργηση της visa για συγκεκριμένα στελέχη και πολλά πολλά άλλα.

Δυστυχώς είμαι πολύ μακριά για να μπορέσω να διαβάσω αύριο κάποια από τις 12-13 αθλητικές εφημερίδες που υπάρχουν στην Ελλάδα αλλά θα ήθελα να δω πόσοι θα το προβάλουν. Θυμάμαι πολλούς να παραπονιούνται εκείνη την εποχή για την πιθανότητα να πάρουμε την Ολυμπιάδα …αλλά ακόμα και αυτοί που παραπονιόντουσαν και αυτοί που το υποστήριζαν… όλοι πλουτίσανε..

Α, απλά να σημειώσουμε ότι η Αγγλία από πρώτο φαβορί για την διεκδίκηση δίνεται πλέον δεύτερη από τις εταιρείες στοιχημάτων μετά από την χθεσινή εκπομπή…

Βρείτε χρόνο και δείτε το βίντεο…αξίζει…

http://www.bbc.co.uk/programmes/b006t14n

Termatofylakas

no1onsports Sports Blog

Posted in Αθλητικά, Μόνιμες Στήλες and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *