Η Μιλένα, τα μπρόκολα και το freddo espresso!!!

Η Μιλένα, τα μπρόκολα και το freddo espresso!!!

Η Μιλένα, τα μπρόκολα και το freddo espresso!!!

Η ραστώνη του καλοκαιριού, οι παραλίες, οι ξαπλώστρες και τα κοχύλια, αποτελούν πια παρελθόν και όλοι πια θα πρέπει να επιστρέψουμε στις βάσεις μας, έτοιμοι να ανταπεξέλθουμε των δυσκολιών, οι οποίες δυστυχώς είναι πολλές και σύνθετες!


Το μνημόνιο, η οικονομική δυσπραγία, η αύξηση της ανεργίας, το ειδικό τέλος στα καύσιμα και η διαφαινόμενη εξακολούθηση της ύφεσης, συνθέτουν ένα σκηνικό δραματικό και συνάμα αξεπέραστο. Ευτυχώς, όμως, πάντα θα υπάρχουν τα γεγονότα που θα μας προσφέρουν απλόχερα στιγμές γέλιου και θα μας θυμίζουν, ότι ζούμε στη χώρα του παραλόγου!

Δεν θα αναφερθώ στην προτροπή του πρωθυπουργού μας ,να μην συνδέσουμε τις αυτοδιοικητικές εκλογές με το αγαπημένο μας μνημόνιο, ούτε καν με την ανυπέρβλητη συνεργασία του πασοκ, με τον ανεξάρτητο πολιτευτή, Πέτρο Τατούλη, για το αξίωμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου. Αυτό που με συγκλόνισε, ήταν ο σαρωτικός υποτίθεται ανασχηματισμός της κυβέρνησης. Και ειδικότερα η νέα μας υφυπουργός αγροτικής ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, η οποία σε συνδυασμό με τον προϊστάμενο της, Κώστα Σκανδαλίδη, συνθέτουν το πιο lounge πολιτικό δίδυμο, που έχει ασχοληθεί με τον τομέα της γεωργίας.

Τα παιδιά, λοιπόν, από τα στέκια του Κολωνακίου, καλούνται να επιλύσουν χρόνια αγροτικά προβλήματα και να θέσουν τις βάσεις για μια ριζική αλλαγή πλεύσης του χαρακτήρα της ελληνικής αγροτικής παραγωγής. Και έχοντας μια μικρή εμπειρία από τον συγκεκριμένο χώρο, η απόλυτη φαντασίωση μου, θα είναι να δω την αγαπημένη υφυπουργό να συνομιλεί με τους αγρότες στα καθιερωμένα πια χειμωνιάτικα μπλόκα για την τιμή του καπνού και της αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ. Επιπλέον ,με μεγάλη αναμονή περιμένουμε όλοι εμείς, οι λάτρεις της υψηλής ραπτικής, το dress code που θα υιοθετήσει η φίλτατη Μιλένα, στις εξορμήσεις της στις λαϊκές αγορές και την ελληνική ύπαιθρο. Όσον αφορά τώρα το καφέ που θα απολαμβάνει στις συσκέψεις με τους συνδικαλιστές αγρότες, η πρόσφατα συνταξιοδοτούμενη από την ολυμπιακή αεροπορία, υφυπουργός, θα είναι δυστυχώς το φραπεδάκι, που όλους μας ενώνει. Αντίο freddo espresso, αντίο ξέγνοιαστα πρωινά στο Κολωνάκι με κρουασάν πραλίνας και γαλλικό καφέ.

Καληνύχτα Ελλάδα…….

Slapologos

Posted in Slapολογήματα and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *