Η απόλυτη τιμωρία των πολιτικών

http://www.slap.gr/wp-content/uploads/timoria_small.jpg

Η απόλυτη τιμωρία των πολιτικών

Η ολοκληρωτική ισοπέδωση των πάντων, ποτέ δεν αποτελούσε ενδεδειγμένη λύση, προς την αντιμετώπιση οριακών καταστάσεων. Στους χαλεπούς καιρούς που διαβιώνουμε, είναι πολύ εύκολο να ξεκινήσουμε έναν εξάψαλμο, που θα περιλαμβάνει την οικονομική κρίση, την ανεπάρκεια των πολιτικών μας ταγών, την κατάπτωση της εθνικής μας υπερηφάνειας, αλλά και την συνηθισμένη πρακτική να ξεπληρώνουν πάντα τα σφάλματα της πολιτικής ηγεσίας, οι χαμηλοσυνταξιούχοι και οι χαμηλόμισθοι.

Προσωπικά, όσο κι αν προσπαθώ να μην το αποδεχθώ, κουράστηκα! Βαρέθηκα! Δεν έχω πια εμπιστοσύνη σε κανέναν. Σκύβω το κεφάλι και καρτερικά αποδέχομαι κάθε απόφαση που δυστυχώς θα στιγματίσει τη μετέπειτα ζωή μου. Γνωρίζω καλά, πως κάθε φορά που θα προσπαθώ να συγκεντρώσω ευρώ ευρώ τα απαιτούμενα για να πληρώσω τους λογαριασμούς της ΔΕΗ και του ΟΤΕ, κάποιοι πολιτικοί θα αγοράζουν ρετιρέ με 6θέσια τζακούζι. Ήμαρτον πια!! Κάθε κυβέρνηση, άλλωστε, αυτό επιδιώκει. Προσδοκεί με κάθε τρόπο να δημιουργεί ένα σύνολο υπνωτισμένων πολιτών, οι οποίοι βαριεστημένα θα υπακούουν σε κάθε νομοθετικό διάταγμα. Τώρα αν υπάρχει και κάποια αντίδραση, «who cares» που λένε και οι φίλοι μας οι Άγγλοι. Ο χρόνος είναι αδυσώπητος. Όλα οδηγούνται στη λήθη.

Άραγε υπάρχει Έλληνας πολίτης, που έχει την πεποίθηση ότι πλέον με βάση τις υποδείξεις του ΔΝΤ, θα κατορθώσει αυτή η χώρα να αποκτήσει μία λογική, σταθερή, και δίκαιη δομή; Ποιος από εσάς θα βάλει το χέρι του στη φωτιά, ότι τα φαινόμενα διασπάθισης του δημοσίου χρήματος δεν θα εμφανιστούν πια; Κανείς!!!

Και προσωπικά, με τις κινητοποιήσεις και τις απεργίες, δεν έχω κανένα πρόβλημα. Ίσα ίσα που τον τελευταίο καιρό νιώθω για πρώτη φορά τόσο δυνατά την ανάγκη να συμμετάσχω ενεργά. Από την μία πλευρά όμως, εκνευρίζομαι με το γεγονός, ότι η λαίλαπα των αντικοινωνικών μέτρων του ΔΝΤ, «κατέβασαν» στους δρόμους της Αθήνας μόλις 100000 πολίτες, ενώ αν ο Παναθηναϊκός ή ο Ολυμπιακός κατακτούσαν κάποιο τρόπαιο, διπλάσιοι άνθρωποι θα μαζεύονταν για να πανηγυρίσουν. Από την άλλη πλευρά, με εξαγριώνει η ίδια ιστορία με τους χαφιέδες, τους τραμπούκους, τους αναρχικούς και οι ατέρμονες συζητήσεις για το ποιος ευθύνεται κάθε φορά για τις καταστροφές που συνοδεύουν υποχρεωτικά κάθε πορεία διαμαρτυρίας.

Για να καταλήξω, η μοναδική αντίδραση πολιτών που μου προσφέρει ένα σαρδόνιο γέλιο τον τελευταίο καιρό, είναι η λεκτική προπηλάκιση πολιτικών σε κοινωνικές εκδηλώσεις τους. Και προς θεού, δε συναινώ, ούτε προτρέπω σε άσκηση βίας παρά μόνο σε μία λεκτική υπενθύμιση όλων αυτών των ενεργειών τους που κατατρέχουν την ελληνική κοινωνία. Και δεν με απασχολεί, αν βρίσκονται στο δρόμο, για ψώνια στο σουπερμάρκετ, σε ένα γεύμα. Ας δημιουργήσουμε μία λίστα από κορυφαίους πολιτικούς που ευθύνονται για την χρεοκοπημένη ελληνική οικονομία. Ας περιλαμβάνονται και κάποιο στελέχη οργανισμών που όλα αυτά τα χρόνια το μόνο που κατόρθωσαν είναι η καταστροφή. Ας τους στερήσουμε την δημόσια εμφάνιση. Ας πετύχουμε μία απλή επίσκεψη τους στο περίπτερο, να γίνει μία κόλαση. Μία κόλαση έναντι των ευθυνών τους. Ας λογοδοτήσουν πια για όλα αυτά που προκάλεσαν. Η βουλευτική τους ασυλία δεν θα τους προστατεύει πια.

Κύριοι, με τις πρακτικές σας καταστρέψετε μία χώρα. Είναι καιρός πια να δώσετε απαντήσεις και να ζητήσετε συγνώμη στον απλό Έλληνα φορολογούμενο. Διαφορετικά να μείνετε φυλακισμένοι στα χρυσά σας σπίτια με τις πισίνες και τα τζακούζι. Δεν μπορείτε πια να κυκλοφορείτε ανάμεσα μας. Πάντα θα έχετε να αντιμετωπίσετε αναπάντητα ετών ερωτήματα.

Γι’ αυτό δημιουργούμε ένα νέο γκρουπ στο Facebook με σκοπό να βρούμε όλους αυτούς που κουράστηκαν να σκύβουν το κεφάλι στις επιταγές των πολιτικών. Σας καλούμε να γίνετε όλοι μέλη, και να προωθήσετε την κίνηση αυτή σε όσους περισσότερους φίλους μπορείτε.

Slapologos

Posted in Slapολογήματα and tagged , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *