Θέλω να είμαι rock

Θέλω να είμαι rock

Θέλω να είμαι rock

Σε δύσκολους καιρούς ,σκοτεινούς και χωρίς όραμα  η σύνεση, η ηρεμία , η πνευματική διαύγεια ,η δεύτερη σκέψη είναι ,κακός ,δείγματα αδυναμίας και οι άνθρωποι που τους χαρακτηρίζει αυτό γίνονται αντικείμενο χλεύης και γέλιου.
Υπερισχύουν οι άνθρωποι που δεν εμπιστεύονται κανέναν ,που κοιτάζουν μόνο το (μικρό) συμφέρον τους  χωρίς να το διαπερνούν  από αρχές και αξίες, άνθρωποι που ονομάζουν την αυθάδεια και το θράσος σαν θάρρος (και επιχειρηματική ευκαιρία), άνθρωποι που βάζουν τα θέλω τους πάνω από τους νόμους και τους κανόνες της κοινωνίας.


Η Ελλάδα ζει στην πιο σκληρή οικονομική πραγματικότητα και δυστυχώς δεν έρχεται από μακρά περίοδο ευμάρειας αλλά από εποχές  δύσκολες .Και δυστυχώς οι άνθρωποι αυτοί αυξάνονται και πληθύνονται και καταλαμβάνουν τα πιο σημαντικά κέντρα εξουσίας (πολιτική ,οικονομία ,εκκλησία ,δημογραφία ) και η χώρα παραμένει μόνιμα σε λιμνάζοντα νερά και τα πράγματα στάσιμα
Η δουλειά έχει γίνει απαραίτητη σαν το οξυγόνο και ο πάροχος της (το αφεντικό) <<αναζωογονητής>>  της ελληνικής κοινωνίας. Συνήθως οι μεγαλοεπιχειρηματίες είναι οι άνθρωποι που περιγράφονται πιο πάνω γιατί η έννοια αξιοπρέπεια τείνει να εξαφανιστεί από το εργασιακό λεξιλόγιο. Γιατί  το πρώτο που σου ζητούν δεν είναι η απόδοση ,η παραγωγικότητα αλλά η πλήρη ταύτιση της ιδεολογίας και συμπεριφοράς με την δική τους .Αυτό βέβαια δεν ισχύει μόνο στη δουλεία αλλά σε όλες τις κοινωνικές εκδηλώσεις(σχολείο, πανεπιστήμιο, καφενείο, εκκλησία).
Γι’αυτό πάντα μου άρεσε το Rock, γι’αυτό πάντα έχω μια έλξη προς το περιθώριο, προς τους αλήτες της ζωής ,προς τους μη συμβατούς.
Γιατί η ζωή μου θέλω να έχει επίκεντρο εμένα και όχι αυτούς.
Υ.Γ.
Ακούστε αυτό:

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *