Σταμάτης Μεσημέρης

Σταμάτης Μεσημέρης

Σταμάτης Μεσημέρης

Πριν απο λίγες μέρες χάθηκε ο Μάνους Ξυδούς. Πρίν ένα χρόνο άλλος ένας σπουδαίος μουσικός χάθηκε από τη ζωή, σε ηλικία 61 ετών, ύστερα από μάχη με τον καρκίνο, ο συνθέτης, στιχουργός και ερμηνευτής Σταμάτης Μεσημέρης.

Γεννήθηκε στις 25/9/1948 στην Αθήνα, πτυχιούχος Πολιτικών Επιστημών και Κλινικής Ψυχολογίας,δραστηριοποιείται από το 1987 τόσο στη δισκογραφία με πολλές γνωστές επιτυχίες στο ευρύτερο κοινό όσο και σε συναυλιακούς χώρους και μουσικές σκηνές έχοντας στις μουσικές του αποσκευές τραγούδια που αγαπήθηκαν και τραγουδιούνται ακόμα. Δημιουργός ευαίσθητος, με προσωπικό ήχο, κατόρθωσε να κινηθεί ανάμεσα στο ροκ και στο έντεχνο τραγούδι, χωρίς όμως ουσιαστικά να κατηγοριοποιηθεί. Στίχοι των τραγουδιών του έγιναν  συχνά συνθήματα σε τοίχους και πορείες («Ελλάς», «Όχι σε όλα», «Πόρτο Ρίκο», «Δεν πάει άλλο», «Για σένα» κ.α.).

Το 1987 με το συγκρότημά του ΡΩΓΜΕΣ περιοδεύει σε 40 πόλεις στην Ελληνική περιφέρεια με τραγούδια που δισκογράφησε την επόμενη χρονιά (1988) με τη φωνή του Β. Παπακωνσταντίνου και με πιο γνωστό το Ελλάς. Το 1989 με παραγωγή του Β. Παπακωνσταντίνου κυκλοφορεί το πρώτο προσωπικό του δίσκο (Μεθάω) που λογοκρίνεται και δε κυκλοφορεί για 6 μήνες. Το 1991 κυκλοφορεί τον 2ο προσωπικό του δίσκο Απόδραση
Το 1993 κυκλοφορεί τον 3ο προσωπικό του δίσκο Αγριο πλήθος. Το 1994 δισκογραφεί πάλι με το Β. Παπακωνσταντίνου το δίσκο Δε σηκώνει. Το 1995 κάνει ένα δίσκο στον Γ. Γιοκαρίνη με λαϊκές / μπλουζ μπαλάντες που συμπράττουν διάφοροι σημαντικοί καλλιτέχνες όπως ο Πάνος και ο Χάρης Κατσιμίχας.
Το 1996 σε παραγωγή Β. Παπακωνσταντίνου δισκογραφεί το Αυριο με τη Μ. Δημητριάδη Β. Παπακωνσταντίνου, και Α. Μάνου. Το 1997 δισκογραφεί πάλι με τον Β. Παπακωνσταντίνου το Πες  μου ένα ψέμα να αποκοιμηθώ.

Το 2000 κυκλοφορεί το  τετραπλό cd προσωπικό Live cd Που Ταξιδεύει ο Καπνός Του Ινδιάνου, κανονικό, εργοστασίου, με σούπερ συσκευασία – πολυσέλιδο booklet ,που μοιράζετε εντελώς δωρεάν (!!!) και είναι πλέον συλλεκτικός. To 2007 ο Σταμάτης Μεσημέρης με το σχήμα Αλχημιστές κυκλοφορεί το “‘Οταν φυσάει αγάπη”. Το 2008 κάνει τον 5ο προσωπικό δίσκο Ξυπόλυτα Φεγγάρια και σε συνεργασία ξανά με τον Β. Παπακωνσταντίνου τα Βατόμουρα.

Τραγούδια του ερμήνευσαν επίσης  οι Μαρία Δημητριάδη, Γλυκερία, Αφροδίτη Μάνου, Λαυρέντης Μαχαιρίτσας, Γεράσιμος Ανδρεάτος, Άλκηστη Πρωτοψάλτη, Αλέξανδρος Χατζής, Χρήστος Θηβαίος, Γιώργος Μυλωνάς, οι Αλχημιστές, Γρηγόρης Δεσύπρης κ.α.

Ακούστε απο τον δίσκο Μεθάω :

Σταμάτης Μεσημέρης – Μεθάω

Σταμάτης Μεσημέρης – Ελλάς

Posted in Ο Διαβάτης του Ερέβους and tagged , , , , .

2 Comments

  1. Θυμάμαι, τον είχα δει πριν από χρόνια και ήταν πολύ στα πάνω του. Ακουγόταν πολύ τότε ο Μεσημέρης και ο Τσίγκος.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *