Αυτοδιοικητικές Εκλογές

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτές ιδέες

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτές ιδέες

Από σήμερα ξεκινάμε με αυτή την στήλη όπου θα παραθέτω τις απόψεις μου και τις ιδέες μου πάνω σε διάφορα θέματα. Μου αρέσει να είναι διαδραστική η στήλη και θα απαντάω σε οποιαδήποτε σχόλια. Είτε θετικά, είτε αρνητικά.

Δεύτερος γύρος εκλογών και ακόμα δεν έχουν βγουν τα αποτελέσματα. Όμως θα ήθελα να εκμεταλλευτώ την ευκαιρία για το ντόρο που έγινε πριν τις εκλογές αλλά και έναν σχολιασμό για τα αποτελέσματα.


Προσωπικά συνήθιζα, όσο ζούσα Ελλάδα, να ψηφίζω ιδεολογικά και πολιτικά στις Βουλευτικές εκλογές καθώς μια Κυβέρνηση έχει να λύσει πιο πλατιά θέματα. Εν αντιθέσει με τις αυτοδιοικητικές εκλογές όπου πάντα ψήφιζα με αυτοδιοικητικά κριτήρια. Αυτό σήμαινε πως ψήφιζα δήμαρχο και νομάρχη σύμφωνα με αυτόν που πίστευα πως θα μου έχει μια πόλη καθαρή, με καλές συγκοινωνίες και με δρόμους που δεν θα χρειάζεται να έχω 4Χ4 ώστε να κινούμαι. Αποτέλεσμα τις παραπάνω ιδεοληψίας μου κατά τις αυτοδιοικητικές εκλογές έχω ψηφίσει και υποψηφίους που προέρχονταν ή στηρίζονταν από διαφορετικούς πολιτικούς χώρους, πολλές φορές
ακόμα και αντίθετους με τα πολιτικά μου πιστεύω. Προσωπικά διαφωνώ με το να υπάρχει και κομματική στήριξη στις αυτοδιοικητικές εκλογές. Ένας δήμαρχος ή ένας περιφερειάρχης έχει συγκεκριμένες δυνατότητες και συγκεκριμένα πράγματα τα οποία πρέπει να επιτελέσει. Ούτε κοινωνική πολιτική μπορεί να κάνει, ούτε να ανεβάσει τους μισθούς, ούτε να φτιάξει την Παιδεία ούτε τίποτα.

Δυστυχώς, στην Ελλάδα του βολέματος, της ρεμούλας, της μίζας και του ρουσφετιού δεν μου κάνει εντύπωση το τι συμβαίνει. Πριν τις εκλογές ο Πρωθυπουργός μετέτρεψε τις εκλογές σε δημοψήφισμα για το Μνημόνιο. Και εκεί που φάνηκε πως ο κόσμος δεν μάσησε, τελικά ακολούθησε πιστά την κομματική γραμμή του κόμματος που ψηφίζει. Το ειρωνικό είναι πως εάν τα πράγματα ήταν ανάποδα και στην Κυβέρνηση ήταν η ΝΔ, θα λέγαν αυτά που λέει το ΠΑΣΟΚ τώρα, ενώ αυτοί του ΠΑΣΟΚ θα λέγαν για τον αντιμνημονιακό χαρακτήρα που πρέπει να έχει η ψήφος.

Πολλοί Έλληνες αηδιασμένοι από αυτή την κατάσταση που υπάρχει στην Ελλάδα αποφάσισαν να απέχουν. Σέβομαι απόλυτα την απόφασή τους, όμως διαφωνώ, όπως διαφωνώ και με την στάση του ΚΚΕ για αποχή στο 2ο γύρο. Ο λόγος είναι πως όταν απέχεις, αποφασίζουν άλλοι για εσένα, χωρίς εσένα. Επίσης το να φωνάζεις για όλα τα στραβά που υπάρχουν, αλλά από την άλλη να ψηφίζεις αυτούς που βρίζεις ή να απέχεις είναι τραγικό. Δυστυχώς το μοιρολόι και η δήθεν επαναστατικότητα δεν έσωσαν ποτέ κανέναν. Για να αλλάξεις τα πράγματα πρέπει να παλέψεις και πολλοί ξεχνάν πως η ψήφος εκτός από υποχρέωση είναι και δικαίωμα μας.

Ας δούμε λίγο και τα αποτελέσματα στους δύο μεγάλους Δήμους της χώρας. Στο δήμο της Αθήνας ο κ. Κακλαμάνης έχασε αρκετά από την δυναμή του. Η Αθήνα επί ημερών του έγινε χειρότερη. Έκπληξη δεν πρέπει να μας προκαλεί και η είσοδος της Χρυσής Αυγής. Μια είσοδος η οποία οφείλεται στην απουσία μεταναστευτικής πολιτικής της Κεντρικής Εξουσίας, την αποτυχία της Αριστεράς να πείσει κόσμο και το λάθος της πολλές φορές να μην αφουγκραστεί το κόσμο που είδε την γειτονιά του να αλλάζει αλλά και τον εύκολο λαϊκισμό της Άκρας Δεξιάς όπου πάντα για τα προβλήματά μας φταίνε άλλοι και ποτέ εμείς. Το είδαμε να συμβαίνει και σε άλλες χώρες της Δυτικής Ευρώπης. Δυστυχώς ο κόσμος δεν έμαθε από το Μεσοπόλεμο που η Ακροδεξιά ανέβηκε εκμεταλλευόμενη συνθήκες που δεν απέχουν και πολύ από την σημερινή πραγματικότητα. Επίσης ένα μπράβο στο κ. Αμυρά, έναν υποψήφιο τον οποίο αν ήμουν Δημότης Αθήνας θα τον στήριζα.

Στη Θεσσαλονίκη ο κ. Μπουτάρης είναι ένας άνθρωπος με ανοιχτές ιδέες, προοδευτικές, ο οποίος δεν ανήκει σε κάποιον κομματικό σωλήνα. Έχει δουλέψει, δεν φοβάται να μιλήσει για το πρόβλημα αλκοολισμού που αντιμετώπισε. Από την άλλη ο κ. Γκιουλέκας είναι σαν να ακούω να μιλάει κάποιος από την δεκαετία του ’40. Κανένας πολιτικός λόγος και καμία πρόταση για την Θεσσαλονίκη. Όσο αφορά τον Περιφερειάρχη κ. Ψωμιάδη, τον επικαλούμενο και ”Ζορρό” απλά απαξιώ. Επίσης είδαμε και μια μείωση των αποτελεσμάτων του Λ.Α.Ο.Σ., όπου πλέον ο ψευτοπατριωτισμός δεν μετράει ούτε πουλάει.

Στα θετικά, η άνοδος το ΚΚΕ, το οποίο όμως κάποια στιγμή πρέπει να κάνει μια ανανέωση όχι τόσο στις θέσεις του, αλλά στο λόγο του και στα πρόσωπα. Κουράστηκα να βλέπω όσους είναι βουλευτές να κατεβαίνουν και για Δήμαρχοι ή Περιφερειάρχες. Υπάρχουν και άλλα αξιόλογα νέα στελέχη στο ΚΚΕ τα οποία θα πρέπει να
εκμεταλλευτούν.

Καλή Κυριακή!!

Posted in Έξω Αριστερά and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *