MasterSlapper: μια άλλη πολιτική διαφήμιση;

MasterSlapper: μια άλλη πολιτική διαφήμιση;

Δεν ξέρω τι θα ψηφίσετε και να σας πω την αλήθεια, δεν με νοιάζει καν. Μεγάλα παιδιά είμαστε και ο καθένας έχει επίγνωση στο τι κάνει, και μπορεί άνετα να δεχτεί τις συνέπειες των επιλογών του, αν στραβώσει κάτι.

Τέσπα, το θέμα μου σήμερα δεν είναι αυτό, αλλά μία πολιτική διαφήμιση ενός υποψήφιου βουλευτή του Κουβέλη (Μάνος Ματσαγγάνης) ο οποίος έχει ίσως έναν εναλλακτικό τρόπο προσέγγισης των ψηφοφόρων. Αν και δεν θα το ρίξω εκεί, πραγματικά μου έκανε θετική εντύπωση η σκέψη του και γι’ αυτό το παρουσιάζω και σε σας.

Κάτω από το video έχω προσθέσει και ένα μίνι βιογραφικό του Μάνου Ματσαγγάνη όπως και το τι προτείνει με λίγα λόγια (αυτά μπορείτε επίσης να τα βρείτε στην περιγραφή του βίντεο στο Youtube).

Μάνος Ματσαγγάνης λοιπόν:

Γεννήθηκα στη Γερμανία (παιδί μεταναστών) το 1963. Σπούδασα οικονομικά στην ΑΣΟΕΕ. Το 1987 κέρδισα μια υποτροφία του ΙΚΥ για μεταπτυχιακές σπουδές στην Αγγλία, στα Πανεπιστήμια York και Bristol. Στη συνέχεια εργάστηκα ως ερευνητής στη London School of Economics, ως διδάσκων επί συμβάσει στα Πανεπιστήμια Κρήτης και Θεσσαλίας, και ως ειδικός σύμβουλος του Πρωθυπουργού. Το 2001 διορίστηκα επίκουρος καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Κρήτης, ενώ τα τελευταία 7 χρόνια διδάσκω κοινωνική πολιτική, οικονομία της υγείας και δημόσια οικονομική στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Το προηγούμενο βιβλίο μου είχε τίτλο «Η κοινωνική αλληλεγγύη και οι αντιφάσεις της: ο ρόλος του ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος σε μια σύγχρονη κοινωνική πολιτική», εκδόσεις Κριτική). Το τελευταίο βιβλίο μου («Η κοινωνική πολιτική σε δύσκολους καιρούς: οικονομική κρίση, δημοσιονομική λιτότητα και κοινωνική προστασία»), που κυκλοφόρησε το 2011, προτείνει ένα σχέδιο εξισωτικής μεταρρύθμισης, με κύρια συστατικά την ενοποίηση του ασφαλιστικού και την ενίσχυση του κοινωνικού διχτυού ασφαλείας.

Υπήρξα μέλος του Ρήγα Φεραίου (στο Κεντρικό Συμβούλιο από το 1985), της ιδρυτικής Πολιτικής Επιτροπής της Ελληνικής Αριστεράς (ΕΑΡ), του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας Πολιτικού Προβληματισμού «Νίκος Πουλαντζάς», πρόεδρος του Συλλόγου Γονέων της Ιταλικής Σχολής Αθηνών, μέλος του ΔΣ του Συλλόγου Διδασκόντων του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, και μέλος της Διοικούσας Επιτροπής της ΠΟΣΔΕΠ. Είμαι υποψήφιος βουλευτής για πρώτη φορά.

Ζω στο κέντρο της πόλης και κυκλοφορώ στην Αθήνα με μέσα μαζικής μεταφοράς και ποδήλατο.

Τι προτείνω;
Επαναφορά της Ελλάδας στην καρδιά της Ευρώπης, ως αξιόπιστου συνομιλητή. Ριζικές μεταρρυθμίσεις: αποκατάσταση της νομιμότητας παντού — αρχίζοντας από την ασυδοσία των ισχυρών. Ανασυγκρότηση του κράτους και των δημόσιων υπηρεσιών. Δίκαιη κατανομή των βαρών και προστασία των θυμάτων της κρίσης — ιδίως των πιο αδύναμων. Μηδενική ανοχή στη φοροδιαφυγή και στη φοροκλοπή. Προετοιμασία και επαναφορά της ανάπτυξης με σταθερούς, δίκαιους κανόνες. Οικονομία που ανταμείβει την υγιή επιχειρηματικότητα, επενδύει στους εργαζόμενους και σέβεται το περιβάλλον. Κοινωνία αλληλεγγύης και ευθύνης, όπου οι κανόνες της κοινής συμβίωσης γίνονται σεβαστοί από όλους.

για περισσότερα στο http://myelectiondiary.blogspot.com/

Posted in Eμπρός Slapparoume and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *