Τι απέγινε η πανδημία;

Με ένα μαγικό ραβδάκι εξαλείφθηκαν οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία

Με ένα μαγικό ραβδάκι εξαλείφθηκαν οι κίνδυνοι για την δημόσια υγεία

Τι γίνεται πλέον με την σύγχρονη «πανδημία» που εξαπλώθηκε με τον ιό H1N1; Μήπως η αλλαγή «στάσης» των ΜΜΕ καταδεικνύει πολλά;

Οι ειδικοί επιδημιολόγοι καθώς και οι δημοσιογράφοι έκρουαν τον κώδωνα του κινδύνου για νέα έξαρση της πανδημικής γρίπης κατά τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Παρόλα αυτά το θέμα πλέον καλύπτεται από τα μέσα από ελάχιστα έως καθόλου. Φαίνεται λες και με ένα μαγικό ραβδάκι εξαλείφθηκαν οι (υποτιθέμενοι) κίνδυνοι για την δημόσια υγεία και το θέμα δεν αποτελεί πια άξιο ούτε καν αναφοράς.

Ο τρόπος που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης κατευθύνουν στρατηγικά το ενδιαφέρον της κοινής γνώμης ανάλογα και με την ροή της εποχής φαίνεται πλέον ξεκάθαρα και σε αυτήν την περίπτωση. Βέβαια το όλο θέμα , ως ένα θέμα που αφορά την δημόσια υγεία και την ζωή των Ελλήνων πολιτών, ήταν εξαρχής εξόχως «εκμεταλλεύσιμο» για πολλούς δημοσιογράφους. Μπορούσαν δίχως δισταγμό να τρομοκρατήσουν την κοινή γνώμη και να αλλάξουν την στάση της απέναντι στο ζήτημα καθιερώνοντας ακόμη μία φορά μία «φοβική κουλτούρα».

Τώρα το «καυτό» ζήτημα όμως είναι η υπερχρέωση της χώρας, το τεράστιο δημόσιο έλλειμμα και η αυστηρή «επιτήρηση» της χώρας μας από τους ευρωπαίους εταίρους. Εκεί έχει επικεντρωθεί πλέον όλος ο ειδησεογραφικός τηλεοπτικός χρόνος και τα δημοσιογραφικά «όρνια» είναι έτοιμα να «κατασπαράξουν» την ίδια τους την χώρα.

Μπορεί να ακούγεται λίγο σκληρή η τελευταία παρατήρηση όσον αφορά το δημοσιογραφικό λειτούργημα, αλλά αποτελεί αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι η σωστή και έγκυρη ενημέρωση μας απαιτεί πλέον ανοιχτό μυαλό και προσωπικό ψάξιμο.. Turn off your TV…

andrewD.

Posted in AndrewD picks... and tagged , , , .

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *