Οι συντάκτες του Slap στους Riverside: Live at Rodeo

Οι συντάκτες του Slap στους Riverside: Live at Rodeo

Οι συντάκτες του Slap στους Riverside: Live at Rodeo

Παρασκευή βράδυ, 7 Μαΐου. Τοποθεσία, Πλατεία Βικτωρίας. Μόλις 2 ημέρες μετά από τα απαράδεκτα γεγονότα στο κέντρο της Αθήνας και δεν κρύβω ότι κατεβαίνω στη συναυλία με ένα τεράστιο βάρος στο στήθος και με αρνητική διάθεση.

Πρόκειται να παρακολουθήσω για πρώτη φορά ένα από τα αγαπημένα μου συγκροτήματα και παρόλα αυτά τα βάζω κατά βάθος με τον εαυτό μου και με τη ζωή γενικότερα που συνεχίζει τόσο εύκολα τη ροή της.

Δυστυχώς είναι κάτι που δεν χωρά αντιστάσεις και χωρίς να το καταλάβεις σε παρασέρνει χωρίς να χρειαστεί να φας το λωτό της λησμονιάς.

Δεν θα σταθώ στις λεπτομέρειες της βραδιάς, όπως τι ώρα εμφανίστηκε το συγκρότημα στη σκηνή και πόση ώρα έπαιξε, παρόλο που υπήρξε ένας μικρός εκνευρισμός στο κοινό για την καθυστέρηση τους on stage.

Θα αναφερθώ μόνο σε μια από τις καλύτερες live εμφανίσεις που έχω παρακολουθήσει, από την εποχή που επιλέγω ως τρόπο διασκέδασης τις συναυλίες.

Παρά το γεγονός ότι η μουσική των Riverside είναι υποκειμενικά ότι καλύτερο για τα δικά μου αυτάκια, μπορώ να έχω και μια αντικειμενική πλευρά όσον αφορά τoν ήχο, την μουσική κατάρτιση των μελών του group και την δεδομένη live εμφάνιση.

Δεν ξέρω αν ο απλά καταπληκτικός ήχος οφείλεται και στο χώρο του Rodeo club (ένα μέρος ουσιαστικά μικρό) αλλά ήταν κάτι που με άφησε εμβρόντητη στα πρώτα λεπτά της έναρξης και ήταν κάτι που εγώ χρέωσα αμέσως στο συγκρότημα.

Η εκτέλεση των μακροσκελών τραγουδιών τους ήταν άρτια και κάτι που μου έκανε μεγάλη εντύπωση ήταν ότι το κοινό παραδόθηκε ουσιαστικά σε ένα συγκρότημα που ίσως αξίζει μεγαλύτερη αναγνώριση από αυτήν που έχει.

Διαπίστωσα για άλλη μια φορά πόσο πολύ το Ελληνικό κοινό αγαπά την ατμοσφαιρική και μελωδική μουσική και ευελπιστώ ότι την επόμενη φορά που θα μας επισκεφτούν θα φιλοξενηθούν σε ένα μεγαλύτερο συναυλιακό μέρος.

Και επειδή είμαι σίγουρη ότι πολλοί θα αναρωτιούνται «Ποιοι είναι οι Riverside ρε παιδιά;», προτείνω να ρίξουν μια ματιά στο παλαιότερο άρθρο μου Riverside.

Όχι δεν προμοτάρω τον εαυτό μου, τους Riverside…ίσως!

Caramelie

Hello we are Riverside and we are from Poland- Αυτές τις λέξεις «ψέλλισε» ο frontman των Riverside Mariusz Duda μετά από την μοναδική μεταφορά επί σκηνής του πρώτου κομματιού του live με τίτλο Hyperactive.

Για να γκρινιάξω όμως και εγώ για πρώτη φορά, θα πρέπει στο εξής οι διοργανωτές και ίσως και τα συγκροτήματα να είναι πιο συνεπείς καθώς η αναμονή της μίας ώρας ήταν αρκετά κουραστική.

Το πολωνικό progressive rock συγκρότημα λοιπόν, ανέβηκε στην σκηνή του Rodeo στις 22:50 και έδωσε μία μοναδική δίωρη «παράσταση». Ο ήχος ήταν διαυγέστατος  και τα μέλη του συγκροτήματος πολύ δεμένα και ευδιάθετα. Εντύπωσε προκάλεσε, σε εμένα τουλάχιστον, ο κρυστάλλινος ήχος της κιθάρας έστω και σε αυτόν τον ομολογουμένως μικρό συναυλιακό χώρο.

Στα λοιπά συν του συγκεκριμένου event συγκαταλέγεται και η συμμετοχή του κοινού που φαίνεται να στηρίζει πολλές ελπίδες στους Πολωνούς μουσικούς.

Θέλω να επισημάνω και κάτι πολύ σημαντικό: χωρίς να είμαι οπαδός του συγκροτήματος, πραγματικά εντυπωσιάστηκα καθώς η απόδοσή τους ξεπέρασε κάθε προσδοκία μου.

Κορυφαία στιγμή του live, κατά την ταπεινή μου άποψη, ήταν το μελωδικότατο κομμάτι Left Out με την κιθάρα του Piotr Grudziński  να «κελαηδάει».

Περάσαμε τέλεια. Hope to see you again….

Riverside – Hyperactive

andrewD

Posted in AndrewD picks..., Jeux de Caramelie and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *