Χωρίς τέλος ο εφιάλτης του Έμπολα

Χωρίς τέλος ο εφιάλτης του Έμπολα

Το Κονγκό μετρά τους νεκρούς του από τον Έμπολα: 31 στο σύνολο σύμφωνα με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ). Ωστόσο, η ασθένεια παραμένει περιορισμένη σε μια απομακρυσμένη περιοχή στο βορειοδυτικό τμήμα της χώρας, όπως αναφέρθηκε σήμερα.

«Υπάρχουν πλέον 31 νεκροί», έναντι των 13 που είχαν καταγραφεί μέχρι τώρα, δήλωσε ο Γιουτζίν Καμπάμπι, ο υπεύθυνος Τύπου του ΠΟΥ στη ΛΔ Κονγκό, επικαλούμενος τον απολογισμό που έδωσαν οι αρχές στον οργανισμό του.

«Η επιδημία παραμένει περιορισμένη στην περιοχή Μπεντέ», πόλη της επαρχίας Εκουατέρ η οποία βρίσκεται περίπου 800 χιλιόμετρα βορειοανατολικά της Κινσάσα, πρόσθεσε ο ίδιος.

Ο Καμπάμπι βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην Μπαντάκα, πρωτεύουσα της Εκουατέρ, μαζί με μια αντιπροσωπεία στην οποία συμμετέχουν ο υπουργός Υγείας της ΛΔ Κονγκό Φέλιξ Καμπάνγκε Νούμπι και ο εκπρόσωπος του ΠΟΥ στη χώρα Τζόζεφ Καμπορέ, ενώ στη συνέχεια αναμένεται να μεταβεί στην Μπέντε.

Ο ίδιος διευκρίνισε ότι πλέον έχουν καταγραφεί «53 κρούσματα επιβεβαιωμένα, ύποπτα ή πιθανά», ενώ ακόμη 185 άνθρωποι βρίσκονται «υπό παρακολούθηση» επειδή ενδέχεται να είχαν επαφή με κάποιον ασθενή.

Η ΛΔ Κονγκό είχε ανακοινώσει στις 25 Αυγούστου ότι επλήγη από μια επιδημία του ιού Έμπολα, την έβδομη στην ιστορία της.

Σύμφωνα με τις τοπικές αρχές αλλά και τον ΠΟΥ, η επιδημία αυτή είναι διαφορετική με αυτή που πλήττει τη δυτική Αφρική και έχει προκαλέσει τον θάνατο περισσοτέρων από 1.500 ανθρώπων από τις αρχές της χρονιάς.

Σύμφωνα με την κυβέρνηση και τον ΠΟΥ, η επιδημία στη ΛΔ Κονγκό παραμένει περιορισμένη στην περιοχή της Μπέντε όπου εντοπίστηκε αρχικά. Το γεγονός ότι αυτή η περιοχή είναι τόσο απομακρυσμένη εμποδίζει την αποστολή φαρμάκων και ιατρικού προσωπικού, όμως περιορίζει και την εξάπλωση της ασθένειας.

Ο Καμπάμπι δήλωσε ότι το Παγκόσμιο Επισιτιστικό Πρόγραμμα (PAM) έχει δημιουργήσει έναν αεροδιάδρομο μεταξύ της Κινσάσα και της Μπέντε και δύο φορές την εβδομάδα μεταφέρει τις απαραίτητες ομάδες και εξοπλισμό για την καταπολέμηση της επιδημίας.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *