Θηλασμός και μεταγεννητική κατάθλιψη

Θηλασμός και μεταγεννητική κατάθλιψη

Οι νέες μαμάδες που επιλέγουν να μη θηλάσουν το μωρό τους, διατρέχουν διπλάσιο κίνδυνο να υποφέρουν από μεταγεννετική κατάθλιψη, προειδοποιούν οι ειδικοί.

Οι επιστήμονες τονίζουν ότι οι γυναίκες «χάνουν» σημαντικές ορμόνες, οι οποίες απελευθερώνονται κατά τη διάρκεια του θηλασμού και οι οποίες βοηθούν στη βελτίωση της διάθεσής τους.

Περίπου μία στις επτά νέες μαμάδες υποφέρουν από επιλόχεια κατάθλιψη, σε διάστημα 14 εβδομάδων μετά τη γέννηση του παιδιού τους.

Σύμφωνα με μία νέα έρευνα, οι νέες μητέρες που έχουν την καλύτερη προστασία έναντι της κατάθλιψης είναι εκείνες που πάντοτε είχαν το θηλασμό στο μυαλό τους και οι οποίες ήταν σε θέση να το πραγματοποιήσουν. Οι γυναίκες αυτές διατρέχουν μικρότερο κίνδυνο (κατά 50%) να εμφανίσουν κατάθλιψη, σε σχέση με εκείνες που αποφασίζουν να μη θηλάσουν το παιδί τους κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης τους, για τις οποίες ο κίνδυνος εμφάνισης επιλόχειας κατάθλιψης είναι δύο φορές υψηλότερος.

Όπως αναφέρει δημοσίευμα της MailOnline, οι ερευνητές από το Ηνωμένο Βασίλειο και την Ισπανία τονίζουν, ότι απαιτείται να υπάρχει μεγαλύτερη ψυχολογική και πρακτική υποστήριξη των γυναικών που αντιμετωπίζουν δυσκολίες στο θηλασμό.

Στην έρευνα αυτή συνεργάστηκαν επιστήμονες από τα πανεπιστήμια του Κέμπριτζ, το Queen Mary στο Λονδίνο και το πανεπιστήμιο της Σεβίλλης στην Ισπανία.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *