Πως ξεγελά το ανθρακικό τον εγκέφαλο

Πως ξεγελά το ανθρακικό τον εγκέφαλο

Η σωστή αναλογία, ανθρακικού και γλυκαντικής ουσίας σε ένα αναψυκτικό, μπορεί να ξεγελάσει τον ανθρώπινο εγκέφαλο και να δημιουργήσει την ίδια εντύπωση γλυκύτητας με τα αναψυκτικά που περιέχουν ζάχαρη.

 

Σύμφωνα με τον Rosario Cuomo, βοηθό καθηγητή γαστρεντερολογίας στο τμήμα κλινικής ιατρικής και χειρουργικής στο Πανεπιστήμιο “Federico II” της Νάπολης αυτή η επίδραση θα έχει θεωρητικά ένα θετικό αποτέλεσμα μιας και με αυτό τον τρόπο, άτομα που είναι εθισμένα στην κατανάλωση αναψυκτικών με πολλές θερμίδες θα μπορούν εύκολα να συνεχίσουν να καταναλώνουν αναψυκτικά με ανθρακικό και γλυκαντική ουσία , χωρίς να διακρίνουν την διαφορά από ένα κανονικό.

Υπάρχει όμως και η αντίθετη πλευρά του λόφου. Αυτή η παραπλάνηση του εγκεφάλου δεν σημαίνει ότι δεν θα αναγνωρίσει την μειωμένη πρόσληψη υδατάνθρακα και ενέργειας και να οδηγήσει σε μεγαλύτερη κατανάλωση τροφής. Κάτω από αυτό το πρίσμα ίσως να είναι πιο κατανοητή η ύπαρξη παχυσαρκίας ανάμεσα στα άτομα που καταναλώνουν μεγάλες ποσότητες αναψυκτικών light.

Η έρευνα αναφέρθηκε στο περιοδικό Gastroenterology, το επίσημο έντυπο της Αμερικάνικης Γαστρεντερολογικής Ένωσης.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *