Η παχυσαρκία κοστίζει ακριβά

Η παχυσαρκία κοστίζει ακριβά

Η παχυσαρκία κοστίζει ακριβά

Είτε πρόκειται για κόστη ιατρικών δαπανών είτε για έμμεσες απώλειες λόγω μείωσης της παραγωγικότητας, η παχυσαρκία κοστίζει κάθε χρόνο στην αμερικανική οικονομία τουλάχιστον 215 δισ. δολάρια. Αυτό αποκάλυψε μελέτη που έγινε από το ινστιτούτο Brookings.

Οι ερευνητές του αμερικανικού ινστιτούτου αναφέρουν στην έκθεσή τους ότι μόνο το ιατρικό κόστος για τους ενήλικες που δεν αντιμετωπίζουν άλλα προβλήματα υγείας, κάθε χρόνο ανέρχεται στα 147 δισ. δολάρια. Για τα παιδιά που είναι παχύσαρκα το αντίστοιχο κόστος ξεπερνά τα 14 δισ. δολάρια.


«Τα ιατρικά κόστη έχουν αυξηθεί πάρα πολύ την τελευταία δεκαετία και ίσως εξακολουθήσουν να αυξάνονται, δεδομένης της αναλογίας των παχύσαρκων ενηλίκων και ανηλίκων στις Ηνωμένες Πολιτείες», γράφουν οι ερευνητές στη μελέτη τους που δημοσιεύεται στο περιοδικό «Diabetes, Metabolic Syndrom and Obesity».

Πέραν των δαπανών αυτών, λόγω της παχυσαρκίας υπάρχει επιβάρυνση στην αμερικανική οικονομία διότι τα παχύσαρκα άτομα δεν είναι το ίδιο παραγωγικά.

«Τα συμπληρωματικά κόστη ως προς την παραγωγικότητα είναι ουσιαστικά, και φθάνουν περίπου στα 66 δισ. δολάρια το χρόνο, στις ΗΠΑ», σύμφωνα με τους ερευνητές Ρος Χάμοντ και Ρουθ Λεβίν, του τμήματος οικονομικών μελετών του ινστιτούτου Brookings.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *