Οι άνδρες δεν προσέχουν την υγεία τους όσο οι γυναίκες

Οι άνδρες δεν προσέχουν την υγεία τους όσο οι γυναίκες

Οι άνδρες δεν προσέχουν την υγεία τους όσο οι γυναίκες

Οι άνδρες είναι περισσότερο αμελείς με την υγεία τους από ότι οι γυναίκες, υποστηρίζει ο Φράνκ Σόμερ, καθηγητής του τμήματος Ανδρικής Υγείας του πανεπιστημιακού ιατρικού κέντρου Επενντορφ του Αμβούργου.

Ο Σόμερ επικαλείται τα στοιχεία μιας πρόσφατης έρευνας σε άνδρες ηλικίας από 40 έως 80 χρόνων σε έξι ευρωπαϊκές χώρες και στις ΗΠΑ. Παρά το γεγονός ότι το 85% των ερωτηθέντων δήλωσαν ότι είναι υγιείς, τα ιατρικά τους αρχεία έδειξαν τελείως διαφορετικά πράγματα, πρόσθεσε.

Ο ίδιος υπογράμμισε ότι οι γυναίκες έχουν συνηθίσει να ελέγχουν την υγεία τους και της οικογενείας τους, ενώ οι άνδρες συνήθως αγνοούν τον πόνο.

Οι άνδρες κινδυνεύουν κυρίως από εμφράγματα και εγκεφαλικά, των οποίων προηγούνται κούραση και νωθρότητα, συνεχίζει ο Σόμερ. Ο ίδιος συμβουλεύει τους άνδρες να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στην αντιμετώπιση και στην πρόληψη προβλημάτων υγείας, παρά να προσπαθούν να τα αντιμετωπίσουν μετά την εκδήλωσή τους.

Ένα σημαντικό προληπτικό μέτρο είναι η άσκηση σε τακτικά διαστήματα, η οποία μπορεί να καταγράφεται από βηματόμετρο ή από μετρητή καρδιακού παλμού. Ο δόκτωρ Σόμερ προσθέτει ότι τα μηχανήματα είναι ιδανικά για άνδρες που θέτουν συγκεκριμένους στόχους και τους αρέσει να καταγράφουν την πρόοδό τους.

Ο δρ Σόμερ κατέληξε ότι οι εργαζόμενοι σε γραφείο μπορούν να κάνουν τουλάχιστον 10.000 βήματα την ημέρα εάν χρησιμοποιούν τις σκάλες ή καλύπτουν μικρές αποστάσεις με τα πόδια, αλλά προειδοποίησε ότι πρέπει να αποφεύγουν «το τζόκιν μέχρι τελικής πτώσεως» χωρίς να έχει προηγηθεί η κατάλληλη εκγύμναση.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *