Ελλάδα: Η χώρα της κατάθλιψης και του άγχους

Ελλάδα: Η χώρα της κατάθλιψης και του άγχους

Ελλάδα: Η χώρα της κατάθλιψης και του άγχους

Ελλάδα: Η χώρα της κατάθλιψης και του άγχους

 

Από εκεί δηλαδή που βρέθηκε η ζωή του Έλληνα μέσα σε λίγους μήνες: βουτιά στο απόλυτο κενό της κατάθλιψης και του άγχους.

Μελέτη της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Υγείας, όπως δημοσιεύεται στην εφημερίδα «Ελεύθερος Τύπος», δείχνει πως ολόκληρη η χώρα βρίσκεται στα πρόθυρα νευρικής κρίσης!

Οι ειδικοί κρούουν τον κώδωνα του κινδύνου καθώς τα χαράτσια, η αγωνία για το εργασιακό αύριο, οι συρρικνώσεις στους μισθούς και η ραγδαία αύξηση της ανεργίας καθιστούν ασύμφορη τη ζωή.

Μαζί με την ανεργία, αυξάνονται και τα ποσοστά  αγχωδών διαταραχών και κρίσεων πανικού-είναι αυτό που αποκαλείται «αγχώδης συνδρομής».

Οι ειδικοί μιλούν για αύξηση της τάξεως του 40% όπως αύξηση παρουσιάζει και η κατάθλιψη η οποία λαμβάνει μορφές επιδημίας.

Στο ίδιο συμπέρασμα καταλήγουν και οι επιστήμονες της Ελληνικής Ψυχιατρικής Εταιρείας καθώς σε πρόσφατη μελέτη ένας στους δυο ενήλικες Έλληνες εμφανίζει συμπτώματα κατάθλιψης!

Στο σύνολο του πληθυσμού, οι γυναίκες εμφανίζονται πιο ευάλωτες από τους άντρες πιθανότατα γιατί βάλλονται περισσότερο από την κρίση.

Ανησυχητική είναι η κατάσταση στους νέους έως 25 ετών, καθώς ο ένας στους δυο είναι άνεργος και χωρίς επαγγελματική προοπτική.

Posted in Υγεία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *