Τι γίνεται στο Internet κάθε λεπτό που περνά

Το Internet έχει μπει για τα καλά στις ζωές μας και η καθημερινή του χρήση είτε για επαγγελματικούς λόγους είτε για τη διασκέδαση μας, το αποδεικνύει. Η Intel σε πρόσφατη έρευνα της, μας περιγράφει τι συμβαίνει στο διαδίκτυο κάθε λεπτό που περνά, παρουσιάζοντας μας μερικά πολύ ενδιαφέροντα νούμερα.

Μέσα σε ένα λεπτό λοιπόν στέλνονται περισσότερα από 204 εκατομμύρια emails, δημοσιεύονται περισσότερα από 20 εκατομμύρια φωτογραφίες, 3.000 από τις οποίες “ανεβαίνουν” στο Flickr. Το Amazon καταγράφει συνολικό τζίρο 83.000 δολαρίων, ενώ στο Facebook γίνονται επισκέψεις σε έως και 6 εκατομμύρια σελίδες.

Ακόμα στο YouTube προβάλλονται 1,3 εκατομμύρια βίντεο ενώ στο Pandora αναπαράγονται 61.000 ώρες μουσικής. Επίσης, το Twitter προσθέτει 320 καινούριους χρήστες ενώ το LinkedIn 100.

Τέλος, πραγματοποιούνται περισσότερα από 2 εκατομμύρια αναζητήσεις στη μηχανή της Google ενώ παρατηρείται η παγκόσμια μεταφορά 639.800GB δεδομένων.

Αυτό που προκαλεί ενδιαφέρον στα αποτελέσματα της έρευνας είναι η συνεχής αύξηση των ατόμων που ασχολούνται με το διαδίκτυο. Οι νέες συσκευές, που πλέον όλες μπορούν να συνδεθούν στο Internet, έχουν βοηθήσει τα μέγιστα προς αυτή την κατεύθυνση. Υπολογίζεται πως σήμερα ο αριθμός των “συνδεδεμένων” συσκευών αγγίζει τον πληθυσμό της γης, ενώ μέχρι το 2015 θα είναι διπλάσιος.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *