Γερμανός δεν αποκαλύπτει το κωδικό για ψηφιακό πορτοφόλι που περιέχει €50εκ. σε Bitcoin

Ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα για το Bitcoin είναι ότι μπορούν να αποθηκευτούν ανώνυμα και να μεταφερθούν με απόλυτη ασφάλεια. Αν κάποιος όμως δουλεύει παράνομα, στο τέλος πάντα πιάνεται! Οι Γερμανικές αρχές κατέχουν ένα ψηφιακό πορτοφόλι, με Bitcoin αξίας άνω των €50 εκατομμυρίων. Αλλά υπάρχει ένα πρόβλημα, δε γνωρίζουν τον κωδικό!

Σύμφωνα με το bestcryptogamblingsites.com ένας ψηφιακός hacker, που είναι υπεύθυνος για το σκηνικό, εκτέλεσε χρόνο στη φυλακή γιατί έκανε παράνομο Bitcoin mining, αλλά όσο καιρό εκτελούσε το χρόνο του, δεν αποκάλυψε τον κωδικό στις αρχές. Έτσι, οι Γερμανικές αρχές δεν έχουν πρόσβαση στα 1.700 Bitcoin που υπάρχουν μέσα στο πορτοφόλι.

Πρέπει να σημειωθεί, πως όταν ο hacker μπήκε στη φυλακή, η αξία του Bitcoin ήταν πολύ μικρότερη από αυτή που έχει σήμερα. Η τιμή στις αρχές του χρόνου έσπασε τα ρεκόρ με πάνω από $42.000.

«Τον ρωτήσαμε αλλά δεν μας έλεγε», Sebastian Moorer, δήλωσε στο Reuters ο εισαγγελέας της Βαυαρικής πόλης Kebten. «Ίσως δε γνωρίζει ούτε ο ίδιος».

Έτσι, υπάρχει το εξής παράδοξο: Οι αρχές έχουν στα χέρια τους ένα ψηφιακό πορτοφόλι, αλλά όχι τον κωδικό για αυτό, ενώ ο άνθρωπος που καταδικάστηκε για αυτό, εκτέλεσε τη ποινή του και του απαγορεύτηκε να έχει πρόσβαση στο πορτοφόλι.

Τα Bitcoin και άλλα κρυπτονομίσματα αποθηκεύονται στα κρυπτογραφημένα ψηφιακά πορτοφόλια, που απαιτούν τη χρήση ενός κωδικού για να ξεκλειδώσουν.

Η κρυπτογράφηση του λογαριασμού είναι πολύ σημαντικό στοιχείο ασφαλείας, αλλά μερικές φορές δημιουργεί προβλήματα, καθώς Bitcoin αξίας δισεκατομμυρίων ευρώ εκτιμάται ότι αποθηκεύονται σε ψηφιακά πορτοφόλια, από τα οποία οι κωδικοί έχουν ξεχαστεί ή δε είναι προσβάσιμα από τους κατόχους τους.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *