Έρχεται το Nintendo 3DS σε λίγους μήνες

Το κύριο χαρακτηριστικό του 3DS θα είναι η ικανότητά του να προβάλει μία τρισδιάστατη εικόνα

Το κύριο χαρακτηριστικό του 3DS θα είναι η ικανότητά του να προβάλει μία τρισδιάστατη εικόνα

Το νέο μοντέλο του Nintendo DS δεν θα έχει οθόνες μεγαλύτερες από εκείνες του DSi XL αλλά θα διαθέτει το σύστημα forcefeedback το οποίο προκαλεί δονήσεις κατά την διάρκεια των παιχνιδιών, σύμφωνα με μία αναφορά στην εφημερίδα Nikkei.

Η νέα φορητή παιχνιδομηχανή, η οποία προσωρινώς έχει βαπτιστεί 3DS από τη Nintendo, ανακοινώθηκε από την εταιρεία που εδρεύει στο Κιότο πριν από μία περίπου εβδομάδα. Η Nintendo έδωσε στη δημοσιότητα ελάχιστες λεπτομέρειες σχετικά με τη συσκευή, αλλά υποσχέθηκε πως περισσότερα νέα θα έρθουν στην Ε3 έκθεση παιχνιδιών τον Ιούνιο στο Λος Άντζελες.

Το κύριο χαρακτηριστικό του 3DS θα είναι η ικανότητά του να προβάλει μία τρισδιάστατη εικόνα με τους χρήστες να μην χρειάζονται να φορούν ειδικά γυαλιά. Η Νintendo δεν αποκάλυψε πώς θα το καταφέρει αυτό, αλλά πιθανότατα θα είναι μία οθόνη που θα διαθέτει ένα λεπτό φύλλο φακών μπροστά από τον κύριο πίνακα απεικόνισης. Τέτοιες οθόνες, οι οποίες ήδη χρησιμοποιούνται σε τουλάχιστον ένα μοντέλο κινητού τηλεφώνου στην Ιαπωνία, εστιάζουν μία τρισδιάστατη εικόνα σε ένα συγκεκριμένο σημείο στο χώρο και ο χρήστης μπορεί να δει μία τρισδιάστατη εικόνα εάν βλέπει από εκείνο το σημείο.

Στην αναφορά της, η Nikkei είπε πως οι οθόνες του 3DS (όλες οι συσκευές DS έχουν δύο οθόνες) δεν θα είναι μεγαλύτερες από 4 ίντσες. Το DSi XL της Nintendo, το οποίο κυκλοφορεί από την περασμένη εβδομάδα στις ΗΠΑ, την Ιαπωνία και την Ευρώπη, διαθέτει μία οθόνη 4,2 ιντσών, ενώ το DSi έχει οθόνη μεγέθους 3.25 ιντσών.

Θα διαθέτει επίσης ένα 3D joystick αλλά και force feedback, και η Nintendo εξετάζει το ενδεχόμενο να προσθέσει και επιταχυνσιόμετρο, έτσι ώστε η συσκευή να αντιδρά σε κλίση, σύμφωνα πάντα με την αναφορά. Επίσης θα υπάρξουν βελτιώσεις σε θέματα που απασχολούν την ταχύτητα του ασύρματου δικτύου και την διάρκεια ζωής της μπαταρίας.

Η Nintendo ανέφερε πως το 3DS θα κυκλοφορήσει κάποια στιγμή πριν το τέλος του Μαρτίου 2011, αλλά η αναφορά της Nikkei όρισε ως χρονικό πλαίσιο κυκλοφορίας το δεύτερο εξάμηνο του τρέχοντος έτους.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *