Έπαινοι για την οθόνη του iPad Air 2

Έπαινοι για την οθόνη του iPad Air 2

Η DisplayMate Technologies έβαλε τις δύο οθόνες των νέων iPad Air 2 και iPad Mini 3 σε μια σειρά από τεστ καταλήγοντας πως το iPad Air 2 μειώνει τις αντανακλάσεις του φυσικού φωτός, όσο κανένα άλλο tablet της αγοράς αυτήν την στιγμή. Τα νέα δυστυχώς δεν ήταν το ίδιο καλά και για το iPad Mini 3.

Πιο συγκεκριμένα ανακάλυψαν πως οι αντανακλάσεις είναι μειωμένες στο iPad Air 2 με μια αναλογία 3:1 σε σύγκριση με τα άλλα tables συμπεριλαμβανομένων και των προηγούμενων iPads, ενώ η αναλογία 2:1 αντιστοιχεί στη σύγκριση με όλα τα tables και τελευταίας γενιάς smartphones της αγοράς.

Σε σύγκριση με το iPad Air το iPad Air 2 έχει 8% μικρότερη φωτεινότητα και 16% καλύτερη ενεργειακή αυτονομία στην οθόνη του. Αυτό έχει να κάνει με την εμμονή της Apple για λεπτότερες συσκευές. Η οθόνη του iPad Air 2 είναι δραματικά πιο σκούρα από οποιαδήποτε άλλη της αγοράς σε tablets και smartphones.

Εν κατακλείδι η DisplayMate αποκάλεσε την ανακλαστική προστασία που έχει το iPad Air 2 ως μια πολύ μεγάλη καινοτομία στο χώρο.

Η κριτική για το iPad Mini 3 όμως δεν ήταν το ίδιο καλή. Τα τεστ της εταιρείας έδειξαν πως το μικρό νέο iPad έχει σκορ χαμηλότερο του ανταγωνισμού σε πολλές κατηγόριες και άνετα Samsung, Microsoft αλλά ακόμη και Amazon tablets το ξεπερνάνε στον τομέα της οθόνης του.

Ειδικά με βάση την τιμή εκκίνησης του στην αγορά ο πρόεδρος της DisplayMate το αποκάλεσε ως «ένα ντροπιαστικά μέτριο και υπερτιμολογημένο tablet.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *