Το Chrome ξεπέρασε τον Internet Explorer

Το Chrome ξεπέρασε τον Internet Explorer

Το πρόγραμμα πλοήγησης στο διαδίκτυο (browser) της Google Chrome, κατάφερε για πρώτη φορά, στη διάρκεια της εβδομάδας 14 – 20 Μαΐου, να ξεπεράσει τον μέχρι τώρα αδιαφιλονίκητο ηγέτη, το πρόγραμμα Internet Explorer της Microsoft

Αυτό δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία για τη διεθνή διαδικτυακή κίνηση και τις προτιμήσεις των χρηστών, που παρακολουθεί η εξειδικευμένη εταιρεία StatCounter.

Σύμφωνα με την εταιρεία, για επτά συνεχόμενες μέρες ο Chrome είχε μεγαλύτερο μερίδιο στην παγκόσμια διαδικτυακή κίνηση, συγκεκριμένα 32,76% έναντι 31,94% του Internet Explorer. Πριν από τέσσερα χρόνια, σύμφωνα με τη StatCounter η υπεροχή του προγράμματος της Microsoft ήταν αδιαφιλονίκητη με μερίδιο σχεδόν 70%.

Δεν είναι η πρώτη φορά που ο Chrome ξεπερνά τον Internet Explorer, όμως προηγουμένως η πρωτιά του ήταν πολύ σύντομη, ενώ αυτή τη φορά διήρκεσε μία συνεχόμενη εβδομάδα, γεγονός που δείχνει ότι πλέον το πρόγραμμα της Google εδραιώνεται στις προτιμήσεις των χρηστών.

Πάντως αν και ο Chrome εμφανίζεται να προηγείται διεθνώς, έστω και οριακά, εξακολουθεί να υπολείπεται σημαντικά του Internet Explorer (ΙΕ) σε χώρες όπως οι ΗΠΑ και η Βρετανία. Στις μεν ΗΠΑ ο ΙΕ προηγείται 37% έναντι 23% του Chrome, ενώ στη Βρετανία τα αντίστοιχα ποσοστά είναι 37% και 29%.

Αντίθετα, ο Chrome κυριαρχεί στην Ασία και τη Νότια Αμερική. Στην μεν πρώτη προηγείται με περίπου 5 ποσοστιαίες μονάδες του ΙΕ, ενώ στη δεύτερη με πολύ μεγαλύτερη διαφορά (έχει μερίδιο σχεδόν 50% έναντι μόλις 26% του Internet Explorer).

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

Posted in Τεχνολογία and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *