Πουλάει «τρελά» το Playstation Move

Πουλάει «τρελά» το Playstation Move

Μπορεί το PlayStation Move, το motion controller της Sony για την κονσόλα της να κυκλοφόρησε τον Σεπτέμβριο, δυο μήνες πριν από το Kinect για το Xbox, άλλα έχει πουλήσει οκτώ εκατομμύρια κομμάτια, δύο εκατομμύρια λιγότερα από το χειριστήριο της Microsoft. Tα στοιχεία έρχονται επίσημα από την Sony Computer Entertainment, που επίσης αναφέρει ότι έχουν πουληθεί 50 εκατομμύρια κονσόλες PS3, γεγονός που δείχνει την δυναμική της παιχνιδομηχανής με δεδομένο ότι μετρά ήδη πέντε χρόνια ζωής. Ποιο είναι όμως το μέλλον της;

Όσοι περιμένουν την κυκλοφορία ή έστω κάποια ανακοίνωση για το PS4 θα πρέπει να κάνουν υπομονή ακόμα, καθώς η τέταρτη έκδοση της κονσόλας της Sony δεν φαίνεται να είναι ψηλά στις προτεραιότητες της εταιρείας. Αντίθετα η επίσημη θέση της είναι πως θα συνεχίσει να αναπτύσσει το PS3, συνεισφέροντας στην «δημιουργία ενός νέου κόσμου στην τεχνολογία των υπολογιστών».

Παρ’ όλα αυτά τα αφεντικά της εταιρείας κάθε άλλο παρά ευχαριστημένοι πρέπει να είναι με τις πωλήσεις του Move, πάντα σε σύγκριση με το Kinect, το οποίο φτάνει στο σημείο να γραφτεί στο βιβλίο των ρεκόρ Γκίνες, ως το «ταχύτερο» σε πωλήσεις gadget, γεγονός που ενισχύει ακόμη περισσότερο την κυριαρχία του έναντι των αντιπάλων του.

Ευχαριστημένοι πρέπει να είναι όμως με τις επιδόσεις του PlayStation Network, της δωρεάν online υπηρεσίας της Sony, που τα πάει πολύ καλά. Ήδη μετρά περισσότερους από 75 εκατομμύρια εγγεγραμμένους χρήστες σε 59 χώρες από όλον τον κόσμο, την στιγμή που η αντίστοιχη υπηρεσία της Xbox απαιτεί μηνιαία συνδρομή από τους χρήστες της.

Posted in Τεχνολογία and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *