Η φαντασία καταργεί το πετρέλαιο

Η φαντασία καταργεί το πετρέλαιο

Σε έναν κόσμο χωρίς βενζίνη και πετρέλαιο, σε τι θα μπορούσαν να μας χρησιμεύουν οι αντλίες; Το ερώτημα μπορεί να είναι βέβαια λίγο έως πολύ ουτοπικό, αφού μόνον σε ταινία μπορεί να δούμε τον κόσμο μας να έχει «απεξαρτηθεί» από τα ορυκτά καύσιμα, η απάντηση, όμως, για το τι θα κάναμε τις αντλίες βενζίνης και πετρελαίου προκάλεσε «έκρηξη» ιδεών και οι μετατροπές που έγιναν είναι όντως εντυπωσιακές.

[portfolio_slideshow]

Οι προτάσεις κυμαίνονται από καρέκλα για κουρείο, ενισχυτή για ηλεκτρική κιθάρα, μίνι γκολφ, τηλεφωνικό θάλαμο, πιάνο, σπιτόσκυλο, μηχάνημα για τσίχλες, τζάκι, χρηματοκιβώτιο, μηχανή παρασκευής ποπ κορν, τζουκ μποξ μέχρι και ψυγείο!

Η πρωτότυπη εικαστική παρέμβαση εντάσσεται στο πλαίσιο της εμφάνισης του πρώτου εμπορικού ηλεκτρικού αυτοκινήτου της Nissan, του Leaf, στην Αυστραλία.

Οι υπεύθυνοι της καμπάνιας καλούν τους Αυστραλούς να ψηφίσουν διαδικτυακά για την καλύτερη μετατροπή αντλίας ψηφίσουν διαδικτυακά για την καλύτερη μετατροπή αντλίας βενζίνης και οι πλέον τυχεροί θα μπορέσουν να πάρουν τις εντυπωσιακές κατασκευές στο σπίτι τους.

Το αμιγώς ηλεκτρικό αυτοκίνητο της Nissan δεν είναι πειραματικό και φιλοδοξεί να μπει δυναμικά στη νέα αγορά που οι συνθήκες δημιουργούν. Αποδίδει 109 ίππους, έχει τελική ταχύτητα140 χλμ.και αυτονομία160 χλμ.Η εμπορική επιτυχία των αμιγώς ηλεκτρικών αυτοκινήτων δεν εξαρτάται μόνον από τις επιδόσεις τους, αλλά κυρίως από την τιμή πώλησής τους και από το κατά πόσο μια χώρα αναπτύσσει σταθμούς φόρτισης .Επισημαίνεται ότι στην Ελλάδα υπάρχουν μόνο τρεις πιλοτικοί σταθμοί φόρτισης ηλεκτρικών αυτοκινήτων σε τρία πρατήρια της εταιρείας ΕΚΟ, σε Γλυφάδα, Μαρούσι, Κηφισιά, σε συνεργασία με το Ελληνικό Ινστιτούτο Ηλεκτροκίνητων Οχημάτων.

Πηγή:topontiki.gr

Posted in Τεχνολογία and tagged , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *