Συναντήσεις με τραπεζικούς με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο

Συναντήσεις με τραπεζικούς με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο

Συναντήσεις με τραπεζικούς με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο

Διαδοχικές συναντήσεις με τους προέδρους της Αγροτικής Τράπεζας, του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου Κλ.Παπαδόπουλο και τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος, Γ.Προβόπουλο, είχε την Παρασκευή ο υπουργός Οικονομικών Γ.Παπακωνσταντίνου, με αντικείμενο τις εξελίξεις στον τραπεζικό κλάδο.

Στο επίκεντρο των επαφών είναι η πρόταση εξαγοράς που κατέθεσε η Τράπεζα Πειραιώς για την ΑΤΕ και το ΤΤ και οι γενικότερες εξελίξεις που ενδέχεται να σηματοδοτήσει η πρωτοβουλία του κ. Μ.Σάλλα.

Πηγές από την Αγροτική Τράπεζα έλεγαν ότι παραμένει στο τραπέζι η πρόταση του κ. Πανταλάκη για τετραπλή συγχώνευση με το ΤΤ, την Τράπεζα Αττικής και το Ταμείο Παρακαταθηκών και Δανείων, που εκτιμάται ότι θα δημιουργούσε ένα ισχυρό δημόσιο πυλώνα στον τραπεζικό κλάδο.

«Ας μη βιαζόμαστε, υποβλήθηκε μια πρόταση πραγματικά σημαντική, αλλά αυτό δεν σημαίνει, σε καμιά περίπτωση μάλιστα, ότι η συγκεκριμένη πρόταση θα γίνει αποδεκτή. Μπορεί να εκτιμηθεί ότι δεν μας συμφέρει», δήλωνε κυβερνητικός παράγοντας στα Νέα, διευκρινίζοντας τις κυβερνητικές προθέσεις.

Την επόμενη εβδομάδα, το υπουργείο Οικονομικών θα προχωρήσει στον ορισμό συμβούλων, με αντικείμενο την αποτίμηση των συμμετοχών του Δημοσίου στον τραπεζικό κλάδο και ειδικότερα στο Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο και την Αγροτική Τράπεζα.

Παράλληλα, όπως αναφέρουν αρμόδιοι παράγοντες, θα ζητηθεί η υποβολή προτάσεων σχετικά με τις πλέον ενδεδειγμένες κινήσεις όσον αφορά τις συμμετοχές του Δημοσίου στις τράπεζες. Σύμφωνα με τους ίδιους παράγοντες, είναι πιθανόν η όλη διαδικασία να έχει ξεκαθαρίσει προς τον Σεπτέμβριο.

Newsroom ΔΟΛ

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *