Λοβέρδος: Παλεύουμε για να μην απαιτηθούν πιο άδικες πολιτικές

Παλεύουμε για να μην απαιτηθούν πιο άδικες πολιτικές

Παλεύουμε για να μην απαιτηθούν πιο άδικες πολιτικές

«Εάν δεν αποδειχθούμε αποτελεσματικοί και επιδέξιοι στην εξοικονόμηση πόρων, δίχως την περικοπή υπηρεσιών προς τον πολίτη, τότε θα απαιτηθούν πιο επιθετικές και άδικες πολιτικές. Παλεύουμε για το αντίθετο. Αν δεν τα καταφέρουμε, θα δημιουργηθούν οι προϋποθέσεις της πολιτικής κρίσης. Γι αυτό πρέπει να συνειδητοποιήσουμε πως κάθε μέρα, που περνάει, είναι καθοριστική», τονίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα «Realnews» ο υπουργός Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Ανδρέας Λοβέρδος.


Αντιδρά στα σενάρια πρόωρων εκλογών, τονίζοντας πως «η φιλολογία αυτή μόνο κακό κάνει» και εκτιμώντας πως «όσοι διακινούν εκδοχές πρόωρων εκλογών προβοκάρουν και μάλιστα συνειδητά».

Επιμένει ότι οι βουλευτές, που διαγράφηκαν, θα πρέπει να επιστρέψουν στην ΚΟ του Κινήματος, προσθέτοντας ότι ο ίδιος δεν είναι αρμόδιος να αποφασίσει, αλλά έχει κάνει ήδη πρόταση για αξιοποίηση στο υπουργείο Υγείας, «στελέχους του ΠΑΣΟΚ, όχι βουλευτή, που δεν ήταν μαζί μας στις πρόσφατες εκλογές».

Αναφερόμενος στο φαινόμενο της ατιμωρισίας, ο κ. Λοβέρδος σημειώνει ότι σε ατιμωρισία οδηγούν «οι συνταγματικοί θεσμοί, με τον τρόπο εφαρμογής τους και την κακή μας νοοτροπία», αλλά και ότι «η αλλαγή τους σε εκ διαμέτρου αντίθετη κατεύθυνση θα οδηγήσει σε χάος».

«Η διαφάνεια είναι μία απαραίτητη πολιτική κατάσταση, που κατακτάται μέσα από δύσκολες και σύνθετες επιλογές. Οι ψευδοροβεσπιέροι είναι επικίνδυνοι όσο και οι φαύλοι», επισημαίνει.


Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *