Καμία απόλυση από το χώρο της Υγείας

Καμία απόλυση από το χώρο της Υγείας

Κατηγορηματικός ότι δεν θα γίνουν απολύσεις στο χώρο της Υγείας ήταν για ακόμη μια φορά ο Άδωνις Γεωργιάδης.

Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή του Mega πρόσθεσε ότι εντός της ημέρας υπογράφεται η Κοινή Υπουργική Απόφαση με τα κριτήρια της κινητικότητας για το χώρο της Υγείας.

Ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πως οι μοναδικές απολύσεις θα προέλθουν από υπαλλήλους που έχουν παρουσιάσει πλαστά πτυχία υπογραμμίζοντας ότι πέραν του ελέγχου από το ΑΣΕΠ, οι αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου του ξεκινούν ενδελεχή έλεγχο και διασταύρωση στοιχείων.

Σε ό,τι αφορά την κινητικότητα, ο υπουργός έχει ήδη ανακοινώσει ότι αφορά 1.618 εργαζομένους από την κεντρική υπηρεσία του υπουργείου, από τα νοσοκομεία που αλλάζουν χρήση, αλλά και 210 γιατρούς του ΙΚΑ μη πλήρους και μη αποκλειστικής απασχόλησης.

Για το χρονοδιάγραμμα της κινητικότητας, έκανε γνωστό ότι στις 13 Αυγούστου ξεκινά η αξιολόγηση των εργαζομένων από τριμελή επιτροπή, η οποία θα αποτελείται από δύο υπαλλήλους τους υπουργείου Υγείας και έναν του ΑΣΕΠ.

Η διαδικασία θα έχει ολοκληρωθεί στις 21 Αυγούστου και στις 23 θα αναρτηθεί ονομαστικός κατάλογος.

Έως τέλος του μηνός οι εργαζόμενοι θα κληθούν να επιλέξουν και οι επιλογές τους θα γίνουν σεβαστές, είπε ο κ. Γεωργιάδης.

Τέλος, οι εργαζόμενοι θα έχουν τοποθετηθεί στις νέες θέσεις τους από τις 31 Αυγούστου έως και τις 16 Σεπτεμβρίου.

Πόθεν έσχες και ΕΟΠΥΥ

Κατά την παρέμβασή του στην εκπομπή του Mega, ο υπουργός είπε ότι θα ζητήσει τον έλεγχο του «πόθεν έσχες» όλων των διοικητών των νοσοκομείων σε βάθος δεκαετίας.

Ο κ. Γεωργιάδης ήταν ξεκάθαρος και ως προς το θέμα του ΕΟΠΥΥ λέγοντας πως δεν υπάρχει η παραμικρή αμφιβολία ότι ο ΕΟΠΥΥ θα σταθεί στα πόδια του.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *