Έτοιμο το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Έτοιμο το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Έτοιμο το νέο κόμμα της Ντόρας Μπακογιάννη

Στην τελική ευθεία για την δημιουργία του κόμματός της είναι η Ντόρα Μπακογιάννη. Ο νέος πολιτικός φορέας θα παρουσιαστεί στις 21 Νοεμβρίου, ενώ το πρώτο του συνέδριο αναμένεται την Άνοιξη.


Η εκδήλωση θα γίνει στο θέατρο Μπάτιμντον όπου η κα. Μπακογιάννη θα αποκαλύψει το όνομα και το σύμβολο του κόμματός της, ενώ θα καλέσει τους παριστάμενους να υπογράψουν τη διακήρυξη, η οποία θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο την επομένη.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ από το περιβάλλον της, το νέο κόμμα θα επιδιώξει μέσα από την συνεννόηση πάνω σε προγραμματικές θέσεις τη συμμετοχή του στη διακυβέρνηση της χώρας και θα απευθύνεται σε όλους τους πολίτες ανεξάρτητα από το τι ψήφιζαν μέχρι σήμερα.

«Στόχος», όπως λένε στο στρατόπεδο της πρώην υπουργού, «είναι να πραγματοποιηθεί μια εκδήλωση με απλούς συμβολισμούς που θα αποπνέουν την έννοια του σύγχρονου και του καινούριου και παράλληλα θα βασίζεται στην συμμετοχή του κόσμου που θα παραβρίσκεται εκεί».

Παράλληλα, σύμφωνα με πληροφορίες, η κ. Μπακογιάννη προσανατολίζεται αμέσως μετά την ομιλία της να ζητήσει από τους παρευρισκόμενους να υπογράψουν την ιδρυτική διακήρυξη, η οποία την επόμενη ημέρα θα κατατεθεί στον Άρειο Πάγο.

Στη διακήρυξη θα γίνεται σαφές ότι αυτό το νέο κόμμα θα έχει καθαρά ευρωπαϊκό προσανατολισμό και ταυτότητα, θα επιδιώξει την αλλαγή στη λειτουργία του κράτους και στον τρόπο που αντιμετωπίζουν τους θεσμούς οι πολίτες και θα τάσσεται ξεκάθαρα υπέρ της συμμετοχής και κατά της αποχής.

Το επιτελείο της πρώην υπουργού εκτιμά ότι την επόμενη Κυριακή στην εκδήλωση στο θέατρο Badminton θα δώσουν το παρόν πάνω από 3.000 άνθρωποι, ενώ την άνοιξη θα πραγματοποιηθεί το ιδρυτικό συνέδριο του νέου κόμματος

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *