Μποϊκοτάζ ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με τη Daily Telegraph

Μποϊκοτάζ ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με τη Daily Telegraph

Μποϊκοτάζ ελληνικών ομολόγων σύμφωνα με τη Daily Telegraph

Κίνδυνο μποϊκοτάζ από τους επενδυτές των ομολόγων της Ελλάδας και των υπόλοιπων αδύναμων οικονομιών της περιφέρειας της ευρωζώνης, αναφέρει η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph, εφόσον υιοθετηθούν τα σχέδια της Γερμανίας για τη δημιουργία μόνιμου συστήματος διαχείρισης κρίσεων χρέους.


Όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, μιλώντας επίσης για την Ιρλανδία και την Πορτογαλία, οι Γερμανοί προτείνουν τη λύση της ελεγχόμενης αναδιάρθρωσης σε περίπτωση κρίσης χρέους για μια χώρα μέλος της ευρωζώνης.

Αυτό συνιστά πιθανές μεγάλες απώλειες για τους επενδυτές που κατέχουν ομόλογα της Eυρωζώνης, κάτι που θα τα ομόλογα λιγότερο ελκυστικά.

Οι συντάκτες θεωρούν μάλιστα πιθανό το ενδεχόμενο η άνοδος των spreads των ομολόγων της Ελλάδας, της Ιρλανδίας και της Πορτογαλίας τις τελευταίες ημέρες να οφείλονται στη νευρικότητα των επενδυτών λόγω των γερμανικών σχεδίων.

Στο τέλος του δημοσιεύματος, η Telegraph επισημαίνει ότι η διάσωση της Ελλάδας κινδυνεύει με αποτυχία καθώς θα αφήσει τη χώρα με ένα δημόσιο χρέος της τάξης του 150% του ΑΕΠ, «κοντά στο σημείο χωρίς επιστροφή», όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *