48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αιτούνται για πόθεν έσχες βουλευτών

48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αιτούνται για πόθεν έσχες βουλευτών

48 βουλευτές του ΠΑΣΟΚ αιτούνται για πόθεν έσχες βουλευτών

Αίσθηση προκαλεί το αίτημα 48 βουλευτών του κυβερνώντος κόμματος, με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό κ. Γ. Παπανδρέου, τον πρόεδρο της Βουλής Φ. Πετσάλνικο και τον γραμματέα της  κοινοβουλευτικής ομάδας κ. Χρ. Παπουτσή για αυστηρό έλεγχο του πόθεν έσχες, αλλά «κυρίως του πόθεν» όπως διευκρινίζουν, για όλους όσους διαχειρίστηκαν το δημόσιο χρήμα τα τελευταία 20 χρόνια τουλάχιστον. Προτείνουν επίσης να κατάσχονται όσα περιουσιακά στοιχεία δεν μπορούν να δικαιολογηθούν από τα εισοδήματα και να αποδίδονται  στο κράτος.

Αξίζει πάντως να σημειωθεί ότι έλεγχος του πόθεν έσχες των βουλευτών και των κρατικών αξιωματούχων υπάρχει ήδη εδώ και πολλά χρόνια. Αλλά φαίνεται ότι ούτε οι βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος πιστεύουν πως είναι αποτελεσματικό. Στα αξιοσημείωτα ότι τα βάζουν και με τα ΜΜΕ, τα οποία τους φταίνε για την «απαξίωσή τους». Οι συγκεκριμένοι  βουλευτές αιτιολογούν ακόμη την πρωτοβουλία τους με βάση την πολιτική πραγματικότητα στη χώρα μας. «Διανύουμε μια εποχή οικονομικής κρίσης αλλά και κοινωνικής υποβάθμισης. Η πολιτική μας ηθική αμφισβητείται και ο ρόλος μας ως εκπροσώπων του ελληνικού λαού και της δημοκρατίας κλονίζεται. Καθημερινά δεχόμαστε από την ίδια την κοινωνία αλλά και τα ΜΜΕ τη χλεύη και την πλήρη απαξίωση» αναφέρουν για την ακρίβεια στην αρχή της επιστολής τους.

Οι 48 βουλευτές υποστηρίζουν επίσης ότι αποτελεί κοινωνική απαίτηση αλλά και απαίτηση σύσσωμης της ΚΟ του ΠΑΣΟΚ «να επέλθει  κάθαρση και διαφάνεια στο πολιτικό μας σύστημα, για να διασώσουμε το πολιτικό μας ήθος και να αποκαταστήσουμε την κοινοβουλευτική μας υπόσταση». Όσο για το ποιους αφορά τονίζουν ότι πρόκειται συγκεκριμένα για εκείνους που διατέλεσαν πρώην και νυν: υπουργοί, βουλευτές, γενικοί γραμματείς υπουργείων- γενικοί γραμματείς περιφερειών, διοικητές, πρόεδροι και διευθυντές οργανισμών και λοιπών οργανισμών του δημοσίου και όσοι εκ του νόμου υποχρεούνται να υποβάλλουν δήλωση πόθεν έσχες.

«Διαφορετικά, όσο αφήνουμε να συνεχιστεί αυτή η κατάσταση και δεν αντιδράσουμε με συγκεκριμένα μέτρα, το αρνητικό κλίμα θα συνεχίζεται και θα αποβαίνει σε βάρος του πολιτικού κόσμου επί δίκαιων και άδικων» αναφέρουν ακόμα και επισημαίνουν ότι οι προσδοκίες του λαού πρέπει να εκληφθούν ως υποχρέωση των βουλευτών. «Το επιβάλλει η δημοκρατική μας υπόσταση, το απαιτεί ο Έλληνας πολίτης. Έτσι μόνο θα πειστεί η κοινωνία ότι πράγματι οι εκπρόσωποι του ελληνικού κοινοβουλίου είναι αποφασισμένοι να εγγυηθούν την αλήθεια και τη διαφάνεια, μέσα από την κάθαρση  του πολιτικού συστήματος σε όλα τα επίπεδα διοίκησης» ισχυρίζονται.

Την επιστολή υπογράφουν οι βουλευτές: Παραστατίδης, Θεοδωρίδης, Στασινός,  Γιουμαντζίδης, Κεγκέρογλου, Παρασύρης. Ρεντάρη-Τέντε, Εμινίδης, Αμοιρίδης, Κουρουμπλής, Κωνσταντόπουλος, Λαφαζάνης, Τιμοσίδης, Οικονόμου, Παπαχρήστος, Τζελέπης, Τόλκας, Παπαγεωργίου, Δημαράς, Τριανταφυλλόπουλος, Κατσούρας, Μανωλάκης, Βαρβαρήγος, Βούρος, Τσώνης, Θεοχάρη, Ζούνη, Βλατής, Αθανασιάδης, Τσόκλη, Μαγκούφης, Μερεντίτη, Καρτάλης, Μόσιαλος, Καρανίκας, Ρήγας, Ζωίδης, Δημητρουλόπουλος, Αηδόνης, Αρβανιτίδης, Γαιννακοπούλου, Φαρμάκη-Γκέκη, Αράπογλου, Σαλαγιάννης, Παντούλας, Χαραλαμπόπουλος, Τσιαούση, Μοσχόπουλος.

Πηγή: star.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *