Χωρίς αποτέλεσμα οι διερευνητικές εντολές

Χωρίς αποτέλεσμα οι διερευνητικές εντολές

Σε «ναυάγιο» κατέληξε η συνάντηση του Ευάγγελου Βενιζέλου με τον Αλέξη Τσίπρα, καθώς,όπως ανέφερε, σε δηλώσεις του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το κόμμα του αρνείται να συμμετάσχει σε σχηματισμό κυβέρνησης του μνημονίου με «αριστερό άλλοθι». «Η ώρα της αλήθειας έφτασε για όλους» λέει ο Ευ.Βενιζέλος, προαναγγέλλοντας την επιστροφή της διερευνητικής εντολής αύριο στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

«Ο κ. Βενιζέλος επέμεινε στην εφαρμογή του προγράμματος μνημονίου. Θέλω να επισημάνω ότι την άρνηση σε αυτή την πρόταση δεν τη δίνει ο ΣΥΡΙΖΑ, την έχει δώσει από την Κυριακή ο ελληνικός λαός», ανέφερε στις δηλώσεις του ο Αλέξης Τσίπρας.
Για τους κ.κ. Σαμαρά και Βενιζέλο τόνισε πως «είναι σαν να μην κατάλαβαν το αποτέλεσμα των εκλογών. Ιδιαίτερα κ. Σαμαράς έχει γίνει κουραστικός που φαίνεται να στοχοποιεί τον ΣΥΡΙΖΑ και να αναμασά τα επιχειρήματα που χρησιμοποιούσε εναντίον του κ. Παπανδρέου». Σχολίασε χαρακτηριστικά: «Ας αφήσει την καραμέλα περί δραχμής, γιατί αυτή η καραμέλα έχει λιώσει. Οι δικοί μας συνομιλητές και ομοϊδεάτες στην Ευρώπη στάθηκαν στο πλευρό μας ενώ οι δικοί τους ομοϊδεάτες (Μέρκελ και Σαρκοζί) δεν έκαναν το ίδιο».

Ο κ. Τσίπρας ανέφερε ότι μετά την «μετατόπιση Κουβέλη» και ευθυγράμμισή του με τον κ. Βενιζέλο, είχαμε και την ευθυγράμμιση του κ. Σαμαρά με τον τους προηγούμενους δύο. «Η ευθυγράμμιση του κ. Κουβέλη με το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ δείχνει ότι θέλουν μια κυβέρνηση εφαρμογής του μνημονίου με αριστερή συμμετοχή. Εμείς δεν παίζουμε, ούτε συμμετέχουμε σε παιχνίδια πίσω από τις πλάτες του ελληνικού λαού. Καμία κυβέρνηση δεν δικαιούται να το εφαρμόσει, ούτε οικουμενική ούτε ειδικού σκοπού».

Από την πλευρά του ο Ευ. Βενιζέλος τόνισε ότι πρότεινε οικουμενική κυβέρνηση με όρο την παραμονή της Ελλάδας στην Ευρώπη και το ευρώ, υπογραμμίζοντας ότι η συμμετοχή του ΣΥΡΙΖΑ σε αυτό το σχήμα είναι προϋπόθεση.

«Η αύξηση του ποσοστού ενός κόμματος συνεπάγεται και αυξημένη ευθύνη προς τους ψηφοφόρους του» είπε ο κ. Βενιζέλος αναφερόμενος στην στάση του κ. Τσίπρα, συμπληρώνοντας: «Αλλωστε, αν επαναληφθούν οι εκλογές, τι θα άλλαζε;»

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επιστρέφει τη διερευνητική εντολή το μεσημέρι του Σαββάτου, στη 1 το μεσημέρι, στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και πλέον δρομολογείται η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών υπό τον Κάρολο Παπούλια.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *