Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο Αλέξης Τσίπρας

Τη χρεοκοπία της χώρας προβλέπει ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σε συνέντευξή του στη Real, σημειώνοντας πως η κυβέρνηση πολύ σύντομα θα παρουσιάσει την επιστροφή στη δραχμή ως εθνική επιτυχία.

«Η επαναδιαπραγμάτευση τελείωσε το βράδυ των εκλογών», τόνισε και πρόσθεσε πως «η επιμήκυνση είναι ουσιαστικά ένα μακρύτερο σχοινί για να κρεμαστούμε».

Επιπλέον κατηγόρησε την κυβέρνηση πως έχει εγκαταλείψει κάθε συζήτηση για αποκατάσταση των χαμηλών συντάξεων, για επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων και της μετενέργειας και για την αύξηση του αφορολόγητου ορίου κάνοντας λόγο για μια καταστροφική πολιτική.

Αναφερόμενος στον υπουργό Οικονομικών σημείωσε πως «ακόμα και αν αφήναμε στην τρόικα τον ορισμό του υπουργού Οικονομικών τον κ. Στουρνάρα θα βάζανε» .

Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε εκ νέου ενάντια στην ιδιωτικοποίηση στρατηγικής σημασίας τομέων της ελληνικής οικονομίας και στην εκποίηση κερδοφόρων οργανισμών, ωστόσο τάσσεται υπέρ της αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας με διακρατικές συμφωνίες και με αναπτυξιακές κοινοπραξίες που θα επιφέρουν πολλαπλά οφέλη.

Επιπλέον ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ προαναγγέλλει εξεταστική επιτροπή για τη Siemens κατηγορώντας ΝΔ και ΠΑΣΟΚ πως προσπάθησαν να σβήσουν τα ίχνη τους από αυτή την υπόθεση.

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *