Φώτη, χάσαμε! «Όλα τα μέτρα, όλα τα λεφτά», λέει ο Σαμαράς

Φώτη, χάσαμε! «Όλα τα μέτρα, όλα τα λεφτά», λέει ο Σαμαράς

Όλες οι ρυθμίσεις θα κατατεθούν προς ψήφιση στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο, αποφάσισε το Μαξίμου με τη σύμφωνη γνώμη του Ευ. Βενιζέλου, για να μην κινδυνεύσουν από ενδεχόμενη καταψήφιση βουλευτών της ΔΗΜΑΡ ή του ΠΑΣΟΚ τα εργασιακά.

Πολιτικές εμπλοκές απειλούν τη συμφωνία με την τρόικα μετά και τον άτυπο συμβιβασμό που εξασφαλίσθηκε τη νύχτα της Τρίτης στα εργασιακά και συγκεκριμένα στο ζήτημα της αύξησης των μηνών προειδοποίησης για την απόλυση από τρεις σε τέσσερις και στο ζήτημα του ύψους των αποζημιώσεων, αναφέρει το «Βήμα».

Και αυτό γιατί η ΔΗΜΑΡ επιμένει στις απόψεις της και επειδή απερρίφθη η ιδέα της ξεχωριστής ψήφισης των εργασιακών.

Πηγές του υπουργείου Οικονομικών μετέδιδαν αργά το απόγευμα της Τετάρτης ότι η συμφωνία με την τρόικα, στην οποία θα περιλαμβάνονται και οι ρυθμίσεις των εργασιακών, θα έλθει στη Βουλή ενιαία, σε ένα άρθρο. Και αυτό γιατί το ΠΑΣΟΚ δεν δέχεται το «σπάσιμο».

Άρα η ΔΗΜΑΡ δεν θα έχει την ευκαιρία να υπερψηφίσει το δημοσιονομικό πακέτο και να απέχει της ψηφοφορίας για τις αλλαγές στα εργασιακά.
Κίνηση για να αποφευχθούν οι διαρροές

Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη θα έχει απόψε ο Αντώνης Σαμαράς προκειμένου να δοθεί ένα τέλος στο θρίλερ γύρω από την ψήφιση των εργασιακών αλλαγών.
Η επικοινωνία των δυο ανδρών θα γίνει μετά την ολοκλήρωση της συνεδρίασης της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΔΗΜΑΡ που βρίσκεται σε εξέλιξη από νωρίς το απόγευμα.
Στο μεταξύ, αναφέρει το capital.gr, δεύτερες σκέψεις τόσο του κ. Σαμαρά όσο και του Ευ. Βενιζέλου φαίνεται ότι οδηγούν σε νέα απόφαση για το πώς θα φτάσουν στη Βουλή τα εργασιακά. Δηλαδή, ενώ η αρχική σκέψη που υπήρχε από χθες μέχρι και σήμερα το απόγευμα ήταν να έρθουν οι αλλαγές ως ξεχωριστό άρθρο, προκειμένου τυχόν καταψήφισή του από τη ΔΗΜΑΡ να μην οδηγήσει σε καταψήφιση του υπόλοιπου νομοσχεδίου, επικράτησε η άποψη ότι αυτή είναι «κίνηση υψηλού ρίσκου» διότι έτσι θα διευκολυνθούν και βουλευτές της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ να πράξουν το ίδιο. Και αυτό διότι είναι αρκετοί (άνω των 10) οι βουλευτές των δυο κομμάτων που έχουν καταφερθεί εναντίον των εργασιακών αλλαγών.

Πηγή: ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *