Φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος, τον κυνήγησαν ομολογιούχοι

Φυγαδεύτηκε ο Βενιζέλος, τον κυνήγησαν ομολογιούχοι

Ομάδα ομολογιούχων προπηλάκισε τον Ευάγγελου Βενιζέλου και άλλα στελέχη του κόμματος, στην οδό Ομήρου το απόγευμα της Τετάρτης, όπου ο πρόεδρος και αντιπροσωπεία του ΠΑΣΟΚ επρόκειτο να συναντηθούν με τον Διοικητή τη Τράπεζας της Ελλάδος Γιώργο Προβόπουλο, προκειμένου να ενημερωθούν για την πορεία της ελληνικής οικονομίας.

Περίπου 20 μικροομολογιούχοι όμως, οι οποίοι διαμαρτύρονταν για το «κούρεμα» των ομολόγων που είχαν στην κατοχή τους, όχι μόνο άρχισαν να αποδοκιμάζουν τον κ. Βενιζέλο, αλλά και επιχείρησαν να εισβάλουν στο κτίριο, την ώρα που έφτασε ο Φίλιππος Σαχινίδης.Τελικά, λόγω των έκρυθμων συνθηκών, η συνάντηση αναβλήθηκε, καθώς ο κ. Βενιζέλος αποχώρησε. Σύμφωνα με πληροφορίες οι μικροομολογιούχοι περικύκλωσαν το αυτοκίνητο του κ. Σαχινίδη κρατώντας στα χέρια τους μαδέρια από πανό και εξαπέλυσαν εναντίον του φραστική επίθεση. Στη συνέχεια οι μικροομολογιούχοι επιτέθηκαν και εναντίον του κ. Βενιζέλου που έφθασε στο σημείο λίγο αργότερα, περικυκλώνοντας και κλωτσώντας το αυτοκίνητό του.

Στα αξιοσημείωτα είναι ότι οι συγκεντρωμένοι είχαν μαζί τους κασετοφωνάκι και έπαιζαν… ομιλία του Ευάγγελου Βενιζέλου, στην οποία ο τότε υπουργός Οικονομικών τους διαβεβαίωνε ότι θα διασφαλιστούν από τις συνέπειες του «κουρέματος»

Αστυνομικές δυνάμεις που βρίσκονται στο σημείο, απώθησαν τους συγκεντρωμένους, προκειμένου να μπορέσει να αποχωρήσει το αυτοκίνητο του κ. Βενιζέλου.

Από το γραφείο Τύπου του ΠΑΣΟΚ, εκδόθηκε η ακόλουθη ανακοίνωση:
«Μικρή ομάδα «αγανακτισμένων» ομολογιούχων παρεμπόδισε την είσοδο της αντιπροσωπείας του ΠΑΣΟΚ στο κτίριο της Τράπεζας της Ελλάδος σήμερα το απόγευμα, προκειμένου να πραγματοποιηθεί προγραμματισμένη συνάντηση με τον Διοικητή και στελέχη της Τράπεζας. Η Ελληνική Αστυνομία δεν έκανε αυτά που έπρεπε, ώστε να διασφαλιστεί μια θεσμική λειτουργία.

Είναι απορίας άξιον για ποιον λόγο οι «αγανακτισμένοι» ομολογιούχοι δεν απευθύνονται στην Κυβέρνηση και τα κόμματα που τους έδωσαν εύκολες προεκλογικές υποσχέσεις, αλλά στο ΠΑΣΟΚ που τους έχει παρουσιάσει κατ’ επανάληψη την αλήθεια και τις μόνες εφικτές και συγκεκριμένες λύσεις που προστατεύουν πλήρως τα συμφέροντά τους.

Δυστυχώς, αυτοί που επιχειρούν να εκμεταλλευτούν τους ομολογιούχους και τους εξωθούν με το αζημίωτο σε διάφορες αδιέξοδες ενέργειες και διεκδικήσεις, οργανώνουν διάφορα φασίζοντα happenings αντί να υιοθετήσουν τις λύσεις που έχουν προταθεί».

Πηγή:tvxs.gr

Posted in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *