Τσίπρας: «Δεν υπάρχει περισσότερο η λιγότερο κακό Μνημόνιο»

Ολοκληρώθηκε η ομιλία του επικεφαλής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα όπου παρουσίασε το κυβερνητικό πρόγραμμα του κόμματός του.

«Το Μνημόνιο ή το εφαρμόζεις ή το ακυρώνεις. Η ΝΔ και το ΠΑΣΟΚ δεν θέλουν να το ακυρώσουν για να το εφαρμόσουν. Εμείς θα το ακυρώσουμε», τόνισε ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ.

«Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο σε κάθε Ελληνίδα, σε κάθε Έλληνα, ότι στις 17 Ιουνίου αντιπαρατίθεται το χτες με την ελπίδα», υπογράμμισε επισημαίνοντας ότι το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ, είναι ένα «πρόγραμμα αξιοπρέπειας και ελπίδας για το λαό και τον τόπο. Ένα επεξεργασμένο, ολοκληρωμένο και συγκεκριμένο, βήμα προς βήμα, σύγχρονο πολιτικό σχέδιο της Αριστεράς».

«Γίνεται, πλέον, ξεκάθαρο ότι το μόνο δίλημμα της 17ης Ιουνίου συμπυκνώνεται στη διάζευξη: Μνημόνιο ή ΣΥΡΙΖΑ» προσέθεσε και τόνισε: «Γιατί δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο κακό Μνημόνιο. Δεν υπάρχει περισσότερο ή λιγότερο ακατάλληλο φάρμακο».

Ο κ. Τσίπρας ξεκαθάρισε ότι «πρώτη πράξη της κυβέρνησης της Αριστεράς, αμέσως μόλις συγκροτηθεί η νέα Βουλή, θα είναι η ακύρωση του Μνημονίου και των εφαρμοστικών νόμων του» και σημείωσε ότι θα αντικατασταθεί «με το Εθνικό Σχέδιο Ανόρθωσης για την οικονομική και κοινωνική ανάπτυξη, την παραγωγική ανασυγκρότηση και τη δίκαιη δημοσιονομική εξυγίανση, που έχουμε επεξεργαστεί».

Ο κ. Τσίπρας εξήγησε ότι το κυβερνητικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ κατατίθεται στην κρίση του ελληνικού λαού και όχι προς έγκριση στην τρόικα και πρόσθεσε ότι όσοι προκαλούν γενικευμένο φόβο και ανασφάλεια, δεν πλήττουν το ΣΥΡΙΖΑ αλλά την ίδια την Ελλάδα.

Εξαπέλυσε επίθεση στον Αντώνη Σαμαρά λέγοντας ότι «παραδόθηκε άνευ όρων στους δανειστές και τώρα μετά τη συντριβή του στις εκλογές της 6ης Μαίου, ζητά και πάλι την ψήφο του ελληνικού λαού για να τον εξαπατήσει για δεύτερη φορά».

Ακόμα, χαρακτήρισε τον κ. Ευάγγελο Βενιζέλο «ηθικό αυτουργό του Μνημονίου» και «άριστο νομοθέτη της διαπλοκής», που εκβίασε την ψήφο της τότε ΚΟ του κόμματός του.

Πηγή:epikaira.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *