Τσίπρας :Ήττα είναι η μάχη που δεν δίνεται

Τσίπρας :Ήττα είναι η μάχη που δεν δίνεται

«Η Ελλάδα επιλέχθηκε να είναι το πείραμα για την εφαρμογή των νεοφιλελεύθερων πολιτικών σοκ και οι Έλληνες υπήρξαν τα πειραματόζωα» τονίζει σε συνέντευξη του ο Αλέξης Τσίπρας στην βρετανική εφημερίδα The Guardian

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρει ότι «εάν το πείραμα συνεχιστεί, τότε θα θεωρηθεί επιτυχημένο και οι πολιτικές αυτές θα εφαρμοστούν και σε άλλες χώρες. Γι’ αυτό είναι τόσο σημαντικό να σταματήσει το πείραμα. Δεν θα είναι νίκη μόνο για την Ελλάδα, αλλά και για ολόκληρη την Ευρώπη» πρόσθεσε.Χαρακτηρίζει ήττα την μάχη που δεν δίνεται και αναφέρει ότι ποτέ η χώρα δεν βρισκόταν σε τόσο άσχημη κατάσταση. Όταν ο δημοσιογράφος τον ρωτά εάν φοβάται, εκείνος απαντά: «Θα φοβόμουν εάν συνεχίζαμε σε αυτόν τον δρόμο, έναν δρόμο προς την κοινωνική κόλαση. Όταν κάποιος παλεύει, τότε υπάρχει μεγάλη πιθανότητα να κερδίσει και εμείς παλεύουμε για να κερδίσουμε».Ο Αλέξης Τσίπρας τονίζει ότι δεν τάσσεται κατά του ευρώ ή της Ευρωζώνης και δηλώνει ότι η Γερμανίδα καγκελάριος «έχει τεράστια κοινωνική ευθύνη».

«Δεν επιθυμούμε να εκβιάσουμε, θέλουμε να πείσουμε τους Ευρωπαίους εταίρους μας ότι ο τρόπος που έχει επιλέξει να αντιμετωπίσει την Ελλάδα είναι αντι-παραγωγικός. Είναι σαν να πετάει κάποιος χρήματα σε έναν λάκο χωρίς πάτο» προσθέτει.«Οι επερχόμενες εκλογές στην Ελλάδα θα καθορίσουν όχι μόνο τι θα συμβεί εδώ, αλλά τι θα συμβεί σε διεθνές επίπεδο» δηλώνει και τονίζει ότι η μάχη δεν είναι προσωπική. Ερωτηθείς τι θα κάνει με το μνημόνιο εάν εκλεγεί, απαντά: «Οι Ευρωπαίοι πρέπει να καταλάβουν ότι δεν έχουμε καμία πρόθεση να προχωρήσουμε σε μονομερή κίνηση. Θα αναγκαστούμε να δράσουμε, εάν εκείνοι δράσουν μονομερώς και κάνουν το πρώτο βήμα» λέει.«Εάν δεν μας πληρώσουν, εάν σταματήσουν να χρηματοδοτούν τα δάνεια, τότε δεν θα μπορέσουμε να πληρώσουμε τους πιστωτές μας. Αυτό που λέω είναι πολύ απλό» προσθέτει.

Εντωμεταξύ σε συνέντευξή του ο Αλέξης Τσίπρας στην εφημερίδα Επενδυτής ξεκαθαρίζει ότι «η επιστροφή στη δραχμή δεν είναι επιλογή» και εξηγεί ότι «το μνημόνιο μας οδηγεί στη δραχμή, όχι ο ΣΥΡΙΖΑ» Απευθυνόμενος στον Ευάγγελο Βενιζέλο, ο Αλέξης Τσίπρας τον καλεί να σταματήσει «τις κινδυνολογίες με μοναδικό σκοπό την προσωπική του σωτηρία».

Πηγή:koutipandoras.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *