Τσίπρας: Θέλουμε το ευρώ, αλλά όχι τη βάρβαρη λιτότητα

Τσίπρας: Θέλουμε το ευρώ, αλλά όχι τη βάρβαρη λιτότητα

Ο Α. Τσίπρας χαρακτηρίζει «καταστροφική» την έξοδο της χώρας από την Ευρωζώνη και δηλώνει διατεθειμένος να διαπραγματευτεί με την τρόικα ώστε να παραμείνει η χώρα στο ευρώ.

«Διαφωνώ πλήρως με αυτό που λέμε καρδιά του μνημονίου. Περισσότερη λιτότητα θα μας κάνει τριτοκοσμική χώρα μέσα στην ΕΕ» δηλωσε.

«Το μέλλον της Ευρώπης και όλου του κόσμου δεν είναι η βάρβαρη λιτότητα» σημειώνει ο Αλέξης Τσίπρας.

Το CNBC κάνει αναφορά και στην τελευταία δημοσκόπηση που θέλει τον ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτη δύναμη σε περίπτωση επαναληπτικών εκλογών. Επίσης, γίνεται αναφορά και στην επιστολή που έστειλε ο επικεφαλής του στις Βρυξέλλες, καλώντας σε επανεξέταση των όρων του μνημονίου.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινείται η συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και στο Associated Press. Ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ τονίζει ότι η έξοδος της Ελλάδας από το ευρώ θα καταστρέψει και τη χώρα και την Ευρώπη, αλλά επιμένει ότι τα μέτρα λιτότητας πρέπει να σταματήσουν.

Όπως είπε η επιμονή σε περαιτέρω πολιτικές λιτότητας θα οδηγήσει στη διάλυση του ευρώ, ενώ υπογράμμισε πως αν σταματήσει η οικονομική βοήθεια από την Ευρώπη θα τεθεί σε κίνδυνο η κοινωνική συνοχή ολόκληρης της ηπείρου.

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *