Στο ραντεβού με την τρόικα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα εργασιακά

Στο ραντεβού με την τρόικα θα ξεκαθαρίσει το τοπίο στα εργασιακά

Την αποτίμηση των αποτελεσμάτων των πρόσφατων αλλαγών στα εργασιακά, πριν ξεκινήσει νέος κύκλος συζήτησης για μεγαλύτερες ευελιξίες, θέτουν από το υπουργείο Εργασίας ως προϋπόθεση, επιβεβαιώνοντας στην ουσία το e-mail της Τρόικας, όπως αποκαλύφθηκε σήμερα, αναφέρει το capital.gr

Πηγές στο υπουργείο Εργασίας επισημαίνουν δε, ότι θα τοποθετηθεί μετά την εξειδίκευση των θέσεων στο πλαίσιο των συνομιλιών με την τρόικα και θα αξιολογήσει τις προτάσεις με γνώμονα πάντα το συμφέρον των εργαζομένων και την ενίσχυση της υγιούς επιχειρηματικότητας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, το κείμενο που απεστάλη από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας προς το υπουργείο Οικονομικών και κοινοποιήθηκε στο Εργασίας, περιλαμβάνει διάφορα θέματα και προτάσεις ρυθμίσεων για την αγορά εργασίας.

Πρόκειται, κυρίως, για ζητήματα (π.χ. μείωση εργοδοτικών εισφορών, ηλεκτρονικοποίηση των συναλλαγών με το ΣΕΠΕ, μείωση διοικητικού κόστους που επιβαρύνει την επιχειρηματικότητα κ.λπ.) που έχουν ήδη συμφωνηθεί και αποτυπωθεί στη δανειακή σύμβαση, λένε στο υπουργείο, υποστηρίζοντας ότι τα περισσότερα από αυτά βρίσκονται ήδη σε φάση υλοποίησης, για να βοηθήσουν στην αύξηση της απασχόλησης και στην καλύτερη λειτουργία της αγοράς εργασίας.

Στο κείμενο περιλαμβάνονται και άλλα θέματα που έχουν τεθεί, κατά καιρούς, από τα τεχνικά κλιμάκια της τρόικας στο περιθώριο των συζητήσεων με την ελληνική πλευρά, σημειώνουν σπεύδοντας να υποστηρίζουν ότι δεν θεωρούν αναγκαίο να ανοίξουν νέα κεφάλαια στις εργασιακές σχέσεις προτού ολοκληρωθεί η εφαρμογή των πρόσφατων αλλαγών και αποτιμηθούν τα αποτελέσματά τους στην αγορά εργασίας.

Πηγή: capital.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *