Τη Δευτέρα η τρόικα στην Αθήνα

Η τρόικα των δανειστών της Ελλάδας θα επισκεφθεί την Αθήνα τη Δευτέρα, δήλωσε ο πρόεδρος του Eurogroup Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ. «Η κατάσταση είναι επείγουσα. Όλη η διαδικασία πρέπει να επισπευστεί», είπε.

Μετά τη συνάντηση των υπουργών οικονομικών της ζώνης του ευρώ στο Λουξεμβούργο, ο κ. Γιούνκερ δήλωσε ότι το Ευρωπαϊκό Ταμείο Αρωγής (EFSF) θα αποδεσμεύσει ένα δισ. ευρώ για την Ελλάδα “έως το τέλος του μήνα”, ποσό που είναι το υπόλοιπο της προηγούμενης δόσης των δανείων.

«Βήμα – βήμα» θα κινηθούν οι διαπραγματεύσεις της ευρωζώνης με την Ελλάδα για την επικαιροποίηση του Μνημονίου, δήλωσε η Επικεφαλής του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, λίγο μετά τη λήξη των εργασιών του Eurogroup στο Λουξεμβούργο.

Ερωτηθείσα, κατά τη συνέντευξη Τύπου, αν θα δοθεί περισσότερος χρόνος στην Ελλάδα, η Κ. Λαγκάρντ ανέφερε ότι οι επικεφαλής της Τρόικας θα επισκεφθούν την Αθήνα τη Δευτέρα 25 Ιουνίου, προκειμένου να αξιολογήσουν την οικονομική κατάσταση και την εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.

Ο Επίτροπος Οικονομίας Όλι Ρεν ανέφερε ότι το Eurogroup δεν συζήτησε λεπτομερώς για την αναθεώρηση του προγράμματος, η οποία όπως είπε θα εξαρτηθει από την αξιολόγηση της Τρόικας «και μετά βλέπουμε».

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *