Τα σενάρια του ανασχηματισμού και ονόματα

Τα σενάρια του ανασχηματισμού και ονόματα

Οργιάζουν από εχθές το βράδυ οι φήμες με τα ονόματα των υπουργών της νέας κυβέρνησης.

Εκτός από τον εκνευρισμό όλων των νυν υπουργών στο ΠΑΣΟΚ που έμαθαν στην ουσία από την τηλεόραση τις όλες εξελίξεις, την κατάσταση επιβαρύνει το γεγονός, ότι οι υπουργοί γνωρίζουν μόνο στο «περίπου» ποια υπουργεία αφορά ο ανασχηματισμός, ενώ, σύμφωνα με τον Τύπο, ενημερώνονται για τους υποψηφίους από την τηλεόραση!

Ο Παπανδρέου ζήτησε στη διάρκεια της νύχτας τις παραιτήσεις όλων των υπουργών, γεγονός που επιβεβαιώνει ότι ο ανασχηματισμός θα είναι σαρωτικός.

Ο Λουκάς Παπαδήμος καθηγητής και πρώην αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας θα είναι πιθανότατα ο νέος υπουργός Οικονομικών στο νέο κυβερνητικό σχήμα που θα προκύψει από τον ανασχηματισμό στον οποίο προχωρά ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου.

Σύμφωνα με τις  πληροφορίες ο υπουργός οικονομικών, Γιώργος Παπακωνσταντίνου, μετακινείται είτε στο υπουργείο Επικρατείας με θέματα διαπραγμάτευσης του μνημονίου είτε  στο υπουργείο εξωτερικών, αντικαθιστώντας τον Δημήτρη Δρούτσα.

Παύλος Γερουλάνος, Τίνα  Μπιρμπίλη και Χάρης Παμπούκης πιθανόν να απομακρυνθούν και οι τρεις στο πλαίσιο εφαρμογής αυστηρών κριτηριών για τη συγκρότηση της νέας κυβέρνησης.

Στο νέο κυβερνητικό σχήμα ακούγεται πως θα συμμετέχουν επίσης οι κ.κ. Λοβέρδος, Βενιζέλος, Χρυσοχοΐδης, Φλωρίδης, Παναρίτη, Μόσιαλος και Πρωτόπαπας.

Ερωτηματικό παραμένει επίσης η διατήρηση ή μη της θέσης του αντιπροέδρου, με τον Θεόδωρο Πάγκαλο να φέρεται πως θα οδηγηθεί εκτός κυβέρνησης.

Η ορκομωσία της νέας κυβέρνησης θα γίνει αύριο, Παρασκευή, ενώ την Κυριακή θα διεξαχθεί η διαδικασία για την παροχή ή μη ψήφου εμπιστοσύνης από την Βουλή.

Posted in Πολιτική and tagged , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *