Την Πέμπτη το πρωί τα μέτρα στα κόμματα

Την Πέμπτη το πρωί τα μέτρα στα κόμματα

Tην Πέμπτη, λίγες ώρες πριν από τη σύσκεψη των τριών πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου, θα σταλεί το οριστικό πακέτο των 11,5 δισ. ευρώ στο ΠαΣοΚ και στη ΔΗΜΑΡ.

Στελέχη των δύο κομμάτων που επισκέφτηκαν τη Δευτέρα τον κ. Ι. Στουρνάρα προκειμένου να ενημερωθούν για τις συζητήσεις με την τρόικα, δεν έφυγαν από το γραφείο του με σαφή εικόνα των διαπραγματεύσεων. Ανέμεναν λοιπόν την Τρίτη το βράδυ να τους αποσταλεί το πακέτο αλλά ούτε εκείνη ούτε την επόμενη ημέρα ήταν έτοιμο το υπουργείο Οικονομικών.

Οι συνεργάτες του κ. Στουρνάρα διεμήνυσαν μάλιστα στα επιτελεία του ΠαΣοΚ και της ΔΗΜΑΡ ότι τα οριστικά μέτρα θα σταλούν την Πέμπτη, προφανώς για να μην διαρρέυσουν προτού τα επικυρώσουν οι κ.κ. Αντ. Σαμαράς, Ευ. Βενιζέλος και Φ. Κουβέλης.

Από την Ιπποκράτους αλλά και την Αγ. Κωνσταντίνου εκφράζεται ενόχληση επειδή ο χρόνος που απομένει για την επεξεργασία τους είναι ελάχιστος καθώς η συνάντηση των πολιτικών αρχηγών μετατέθηκε από το απόγευμα της Πέμπτης για τη 1 το μεσημέρι.

Γεννηματά κατά Σαμαρά: «Βρες τα ισοδύναμα»
Κριτική στον πρωθυπουργό για το ζήτημα των μέτρων άσκησε η εκπρόσωπος Τύπου του ΠαΣοΚ κυρία Φώφη Γεννηματά. Απαντώντας σε ερώτηση για το αν το ΠΑΣΟΚ πιστεύει ότι υπάρχουν περιθώρια να μειωθεί η σπατάλη στο κράτος η κυρία Γεννηματά ζήτησε από τον κ. Σαμαρά «να καλέσει τους υπουργούς και να τους ζητήσει να καταθέσουν συγκεκριμένα σχέδια για την εξοικονόμηση πόρων στον τομέα ευθύνης τους».

«Το ΠΑΣΟΚ επαναλαμβάνει ότι είναι κατά των οριζόντιων μέτρων. Δεν τα αντέχει η ελληνική κοινωνία. H κυβέρνηση θα πρέπει να βρει τώρα έστω 2 δισεκατομμύρια από τα ισοδύναμα μέτρα των 18 δισεκατομμυρίων, που παρουσίασε ο κ. Σαμαράς ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο Ζάππειο».

«Η Νέα Δημοκρατία δεν προσέφερε καμία βοήθεια στην Κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ και δεν αναγνώρισε ποτέ τις τεράστιες ευθύνες της Κυβέρνησης του Κώστα Καραμανλή, που εκτόξευσε το χρέος. Αντίθετα, φόρεσε τον αντιμνημονιακό μανδύα, τον οποίο πέταξε αυτομάτως όταν έγινε ξανά Κυβέρνηση.

Είναι ο ίδιοι άνθρωποι που, με τα «Ζάππειο Ι, ΙΙ και ΙΙΙ» έδωσαν ψεύτικες ελπίδες στους πολίτες. Αρκεί μια σύγκριση αυτών που είπαν πέρυσι και αυτών που είπαν φέτος στη ΔΕΘ. Ο κ. Σαμαράς ξεκαθάρισε με το παρελθόν απλά με δυο λέξεις: ουδείς αναμάρτητος. Ας κοιτάξει το μέλλον» κατέληξε η κυρία Γεννηματά.

Πηγή:tovima.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *