ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός νομιμότητας η έκκληση Τατούλη για τους Ρομά

ΣΥΡΙΖΑ: Εκτός νομιμότητας η έκκληση Τατούλη για τους Ρομά

Εκτός του πλαισίου της διεθνούς νομιμότητας κινείται η έκκληση του περιφερειάρχη Πελοποννήσου Π. Τατούλη προς την Αστυνομία να καταστρέψει άμεσα τους καταυλισμούς των Ρομά, προτού λυθεί το ζήτημα της μετεγκατάστασής τους σε νέους αξιοπρεπείς χώρους, αναφέρεται σε ανακοίνωση του Τμήματος Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ

«Με τη θέση αυτή ο κ. Τατούλης ξεπέρασε και τη Χρυσή Αυγή, υιοθετώντας τις ναζιστικές αντιλήψεις περί συλλογικής ευθύνης», καταγγέλλεται με την ανακοίνωση. Ο ΣΥΡΙΖΑ ΕΚΜ υπογραμμίζει ότι «σ’ ένα κράτος δικαίου, υπεύθυνοι για τις όποιες παράνομες πράξεις είναι τα άτομα που τις τελούν και όχι οι συγγενείς τους, οι γείτονές τους, τα μέλη της κοινότητάς τους. Και σε κάθε περίπτωση η τιμωρία τους δεν μπορεί να περιλαμβάνει τον εκπατρισμό ή τον διωγμό από την οικία».

«Μετά από δεκαετίες απαξίωσης και περιθωριοποίησης των Ρομά από το ελληνικό κράτος -που οδήγησαν και οδηγούν μεγάλα τμήματα αυτών των ανθρώπων στην παραβατικότητα και σε αντικοινωνικές συμπεριφορές- είναι χρέος της Πολιτείας να διαμορφώσει όλες εκείνες τις κατάλληλες συνθήκες που θα επιτρέψουν την ομαλή κοινωνική ένταξη των Ρομά σε καθεστώς πλήρους ισοτιμίας στην κοινωνική, πολιτική και οικονομική ζωή της χώρας», αναφέρει το Τμήμα Δικαιωμάτων του ΣΥΡΙΖΑ σημειώνοντας ότι «μέχρι να αναπτυχθούν τέτοιες πολιτικές, κάθε κρατικό όργανο οφείλει να απέχει από κατασταλτικές ενέργειες που αφήνουν απροστάτευτους τους Ρομά και συμβάλλουν στην όξυνση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν».

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Κοινωνία, Πολιτική and tagged , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *