Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών

Τέλος στα σενάρια πρόωρων εκλογών βάζει ο πρωθυπουργός, ξεκαθαρίζοντας ότι «οι πολίτες θέλουν να δουν αλλαγές και όχι εκλογές».

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Real News, ο κ. Παπανδρέου ξεκαθαρίζει πως θα τιμήσει στο έπακρο την εντολή που έχουν δώσει οι πολίτες, καθώς δεν υπάρχει κανένας λόγος για πρόωρες εκλογές.

Παράλληλα κατηγορεί τον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά πως έχει εγκλωβιστεί σε μια στρατηγική που βλάπτει τη χώρα, αλλά και την ίδια τη ΝΔ.

«Ποντάρει στην αποτυχία της κυβέρνησης και έχει αποφασίσει να καθίσει στις κερκίδες και να πετά φωτοβολίδες».

Ο πρωθυπουργός στέλνει μήνυμα και στους υπουργούς, ζητώντας τους να προχωρήσουν άμεσα οι αλλαγές και οι μεταρρυθμίσεις.

«Η κοινωνία απεχθάνεται τα ημίμετρα και διψά για πραγματικές δίκαιες αλλαγές. Αυτός είναι ο στόχος μας, πραγματικές, δίκαιες αλλαγές παντού» τονίζει χαρακτηριστικά ενώ αφήνει αιχμές για όσους αντιδρούν στις μεταρρυθμίσεις, καθώς -όπως λέει- θα χάσουν προνόμια τα οποία και απολάμβαναν χρόνια σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας.

Ο κ. Παπανδρέου εμφανίζεται σίγουρος πως η Συμφωνία για την Ελλάδα θα εφαρμοστεί, ενώ ξεκαθαρίζει πως οι καταθέσεις είναι εγγυημένε,ς καθώς πλέον η χώρα μας διαθέτει το πιο εγγυημένο και διασφαλισμένο τραπεζικό σύστημα σε όλη την ευρωζώνη.

Βάζοντας τέλος στα σενάρια για έξοδο από το ευρώ, επισημαίνει πως «αν όλοι κάνουμε τη δουλειά μας, όχι μόνο δεν θα χρειαστούν νέα μέτρα, αλλά θα μπορέσουμε να αποκαταστήσουμε τις όποιες αδικίες δημιούργησε το επείγον των αποφάσεών μας».

Παράλληλα τάσσεται και πάλι υπέρ της έκδοσης του ευρωομολόγου, ενώ ξεκαθαρίζει πως δεν τον φοβίζει η εμβάθυνση της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, αρκεί αυτή να συνοδευτεί με ένα βαθύτερο εκδημοκρατισμό των ευρωπαϊκών θεσμών.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Posted in Πολιτική and tagged , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *