Πιθανώς την Πέμπτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Πιθανώς την Πέμπτη η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών

Εντός των επόμενων ημερών και πιθανότατα την Πέμπτη αναμένεται να κλείσει το πακέτο των 11,5 μέτρων μετά από σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, που στηρίζουν την κυβέρνηση

Το μέγαρο Μαξίμου εξετάζει τη δυνατότητα μετακύλισης της λήξης των ομολόγων, που κατέχει το ευρωσύστημα προκειμένου να καλυφθεί μέρους του χρηματοδοτικού κενού, μάλιστα κάτι τέτοιο σχεδόν παραδέχεται μεέγγραφότου και ο Χρ. Σταϊκούρας. Πηγές από το κυβερνητικό επιτελείο τονίζουν ότι το πακέτο θα κλείσει εντός σύντομα και μάλιστα το βάρος θα πέφτει στα μεγάλα εισοδήματα.

Από την πλευρά του το ΠΑΣΟΚ ζητά να διατηρηθεί η εσωτερική ισορροπία δηλαδή τα 6,5 δισ να προέλθουν από περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, ενώ τα 5 δισ. ευρώ από λειτουργικές δαπάνες. Στην Ιπποκράτους γίνονται αλλεπάλληλες συσκέψεις για να καθοριστεί πλήρως η στάση του κόμματος, που λέει “όχι” σε οριζόντιες περικοπές και να μην πληγούν χαμηλοσυνταξιούχοι και χαμηλόμισθοι.

Μάλιστα ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε χαρακτηριστικά: “Δίνουμε μεγάλο αγώνα για την οριστικοποίησή του πακέτου των δημοσιονομικών μέτρων ώστε αυτά να μην λειτουργήσουν υφεσιακά και να είναι εσωτερικά δίκαια και ισορροπημένα. Αλλά η ιστορία αυτού του πακέτου θα τελειώσει. Είναι επώδυνα τα μέτρα αυτά αλλά θέλουμε να πιστεύουμε ότι θα είναι τα τελευταία και θα κάνουμε τα πάντα ώστε να είναι πράγματι τα τελευταία”.

Ως προς τα επιπλέον 2 δισ. ευρώ ο Ευάγγελος Βενιζέλος μιλώντας σε στελέχη του κόμματος είπε πως δεν πρέπει να υπάρξει νέος κεφαλικός φόρος, αλλά το ποσό να βρεθεί από την πάταξη της φοροδιαφυγής. Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ προτείνει αναπτυξιακό πακέτο για τη ρευστότητα.

Αναβρασμός επικρατεί στο μεταξύ στις ΚΟ των κομμάτων, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές που απειλούν να καταψηφίσουν οριζόντιες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Νικήτας Κακλαμάνης προέβλεψε πτώση της κυβέρνησης σε περίπτωση λήψης καινούργιων μέτρων και τόνισε: “Δεν αντέχει αυτή η κυβέρνηση να πάρει νέα μέτρα. Αν πάρει νέα μέτρα δεν θα υπάρξει η κυβέρνηση την άλλη μέρα. Μπορεί να πάμε σε πολιτικό συμβιβασμό, πάλι σκληρά θα είναι τα μέτρα. Η μόνη πληροφόρηση που έχω είναι από τα ΜΜΕ. Ρωτήστε όποιον βουλευτή της ΝΔ θέλετε”.

Πηγή:ThePressProject.gr

Posted in Πολιτική and tagged , , , .

One Comment

  1. Pingback: Έκλεισε το πακέτο των μέτρων

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *