Απόψε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων

Απόψε η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών για το νέο πακέτο μέτρων

Στις 7 το βράδυ της Κυριακής θα γίνει στο Μέγαρο Μαξίμου η σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση Σαμαρά, όπου θα τεθεί επί τάπητος το νέο πακέτο επώδυνων μέτρων ύψους 11,9 δισ. ευρώ περίπου.

Νωρίτερα, στις 16:00, ο υπουργός Οικονομικών Γ. Στουρνάρας θα συναντήσει τους επικεφαλής της τρόικας, με στόχο να τους πείσει ότι τα μέτρα είναι «ρεαλιστικά» και με την ελπίδα να μην απορριφθεί ένα μεγάλο μέρος από τις κυβερνητικές προτάσεις.

Τη Δευτέρα, στις 11:45, ο πρωθυπουργός θα συναντήσει τους εκπροσώπους της τρόικας, ενώ την επομένη θα μεταβεί στη Φρανφκούρτη όπου στις 16:00 (ώρα Ελλάδος) θα έχει συνάντηση με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι.

Τα νέα μέτρα προκαλούν τριγμούς στη συγκυβέρνηση, καθώς από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ εκδηλώνονται διαφοροποιήσεις τόσο σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο του πακέτου των 11,9 δισ. ευρώ, όσο και στον τρόπο λειτουργίας της κυβέρνησης.

Αυτά άλλωστε τα δύο θέματα είναι τα κυριότερα «αγκάθια» στις σχέσεις των κ.κ. Σαμαρά, Βενιζέλου και Κουβέλη.

Οι επικεφαλής του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ λένε ότι διαφωνούν με τις οριζόντιες περικοπές, ιδίως σε ό,τι αφορά τις συντάξεις, (ότι έχει απομείνει από) τα δώρα και τα αναπηρικά επιδόματα και τονίζουν ότι θα προσπαθήσουν να αποφύγουν μεγάλες περικοπές.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρωθυπουργό, το πρωί της Τετάρτης, θέτοντας το θέμα της ενημέρωσης για τα όσα ειπώθηκαν στο Βερολίνο κατά τη συνάντηση Στουρνάρα-Σόιμπλε.

Έθεσε ακόμα και το θέμα της νέας σύσκεψης των πολιτικών αρχηγών εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Από το Μέγαρο Μαξίμου έγινε γνωστό ότι ο ίδιος ο κ. Στουρνάρας θα ενημέρωνε τους πολιτικούς αρχηγούς για τις επαφές του στη Γερμανία, ενώ για το θέμα της σύσκεψης δεν υπήρχε συγκεκριμένη ημερομηνία.

Οι εξελίξεις προκάλεσαν τη δυσαρέσκεια του κ. Βενιζέλου.

Αλλά, όπως έγινε γνωστό, και ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ Φώτης Κουβέλης επιθυμούσε την πραγματοποίηση νέας σύσκεψης υπό τον πρωθυπουργό εν όψει της άφιξης της τρόικας.

Πηγή:Newsroom ΔΟΛ

Posted in Πολιτική and tagged , , , , , , , , , .

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *